Clubgrade: Lien aan het woord

Afbeelding
Clubgrade

Lien Drent - Circusatelier Locorotondo

Wij zijn één van de eerste Vlaamse sportclubs die een Clubgrade deden. En daar hebben we nog geen moment spijt van gehad!

LOCOROTONDO kreeg tussen 2016 en 2018 een enorme boost in het ledenaantal en het werd pijnlijk duidelijk dat we werk moesten maken van een langetermijnplan. Tot dan toe was alles bij ons heel organisch gegroeid, dus dat vroeg om een grote ommezwaai. Onze grootste vraag ging dus over  professionalisering. Maar eerst moesten we alle neuzen in dezelfde richting krijgen. Dat was onze eerste deelvraag. De tweede ging over een  praktisch probleem: hoe kunnen we onze eigen accommodatie krijgen in Herentals? Daarvoor hadden we een beleidsplan nodig!

Dat werd onze nieuwe focus. Onder begeleiding van het Clubgrade-team gingen we daarom op beleids-weekend met allerlei clubafgevaardigden. Leden, ouders, docenten, bestuursleden... samen gingen we de uitdaging aan en wat bleek? Eigenlijk hadden we allemaal dezelfde dromen voor Locorotondo. Met die ontdekking, konden we ons ten volle focussen op het beleidsplan. Dat was een werk van lange adem, maar in 2020 konden we het gestructureerde, afgewerkte product op tafel leggen en meteen een subsidieaanvraag indienen. Met succes! Nu zijn we één van de 8 Circusateliers in Vlaanderen die subsidies ontvangen voor hun werking en dat heeft ons een enorme duw in de rug gegeven.

Dankzij Clubgrade hebben we nu dus niet alleen een plan voor onze toekomst, maar ook het budget om die dromen te bekostigen.

Tijdens ons proces konden wij vooral de begeleiding op maat enorm appreciëren. Zeker omdat wij als circusatelier geen doorsnee sportclub zijn. Wij zijn het beste bewijs dat ook atypische clubs door Clubgrade geboost en geprofessionaliseerd kunnen worden. Een absolute aanrader!

Afbeelding
Locorotondo Clubgrade
Afbeelding
locorotondo Clubgrade

Ik zou Clubgrade absoluut aanraden aan andere sportclubs. Zeker ook aan clubs die op de grens tussen cultuur en sport balanceren, net als wij. Clubgrade zorgt echt voor een begeleiding op maat.

LIen Drent
Circusatelier Locorotondo