Clubgrade: Eddy aan het woord

Afbeelding
Clubgrade

Volleybalclub Elckerlyc - Eddy van Cauwenberghe

Wij waren op zoek naar meer verbinding binnen onze club en dat hebben we dankzij Clubgrade gevonden. Bovendien kregen we ook de kans om eens over het muurtje te kijken naar wat andere sportclubs in andere disciplines doen en waar zij mee worstelen. Dat vond ik heel waardevol! 

Het Clubgrade-team zijn echte experten en de  aanpak en workshops waren duidelijk goed  uitgedacht en ondersteund. Dat het daarnaast  ook plezante avonden waren, maakte het alleen maar leuker. 

Tijdens de sessies leerden we met een andere blik naar onze club kijken en kregen we meer inzicht in de processen die onderhuids aan de gang zijn.  Die verandering van mindset is volgens mij één van de meest opmerkelijke dingen die Clubgrade teweegbrengt. Daardoor hebben we bijvoorbeeld ons sponsorprobleem kunnen oplossen en meer sporters en vrijwilligers warm kunnen maken voor onze werking achter de schermen. 

Vóór Clubgrade waren we een grote sportclub met een klein bestuur, nu is het engagement binnen de club veel groter en doet iedereen zijn best om de club mee te dragen. 

We leerden loslaten, vertrouwen hebben en meer mensen betrekken bij het beleid van onze club op basis van hun eigen expertise. Daardoor is onze taakverdeling nu veel gezonder. Natuurlijk is er  nog werk aan de winkel, want we zijn zelf  verantwoordelijk om onze nieuwe kennis toe te passen. Maar ook dat gaat steeds beter!

"Clubgrade een fantastische, leerrijke ervaring.  De methode is schitterend en de theorie erachter werkt écht!”

Afbeelding
Elckerlyc Eddy

Wij waren vooral op zoek naar meer verbinding binnen onze  club en dat hebben we dankzij Clubgrade gevonden. Bovendien kregen we ook de kans om eens over het muurtje te kijken naar wat andere sportclubs doen en waar zij mee worstelen. Dat vond ik heel leerrijk en waardevol! 

Eddy Van Cauwenberghe
Volleybalclub Elckerlyc