Monitoring clubondersteuning

Sportclubondersteuning
Sportfederaties

Een uitwisseling rond ledenwerving op een algemene vergadering van de sportraad, een bijscholing rond sponsorwerving met een gastspreker, een traject van meerdere dagen om een visie te bepalen of een jeugdcoördinator professioneel tewerkstellen om trainers kwalitatief te ondersteunen. Het zijn slechts 4 types van sportclubondersteuning uit een bredere waaier van ondersteuningsvormen die sportfederaties hanteren om hun clubs vooruit te helpen. Maar helpen we onze clubs hier wel mee vooruit?

Ben je op zoek naar wat inspiratie om je clubs te bevragen?

Lees in onderstaand document enkele tips en tricks die je kunnen helpen bij het meten van de effectiviteit van jouw sportclubondersteuning.

  Afbeelding
  monitoring
  • Onderstaande modelvragenlijsten kunnen dienen als inspiratie bij het opstellen van een bevraging of het organiseren van een evaluatievergadering met je clubs.
  • Met de vragenlijsten kan je de effecten gaan meten van jouw clubbezoeken of andere initiatieven qua sportclubondersteuning bij de sportclubs.
  • Je vindt hier ook tal van inspirerende vragen om je monitoring op de verschillende niveau's (tevredenheid, bewustzijn, toepassing en productiviteit) te doen.

  Downloads

  Document niet zichtbaar

  Dit document is enkel te downloaden door personen die ingelogd zijn als medewerker van een federatie die lid is van de Vlaamse Sportfederatie.

  Ook interessant
  Sportclubondersteuning
  Denk met z'n allen na over hoe je je clubs maximaal kan ondersteunen.
  Vrijwilligers
  Wil je vrijwilligers inzetten? Feitelijke verenigingen en vzw’s komen in aanmerking!
  Sportparticipatie
  Hoe kan je participatiedrempels wegwerken?