Transgender personen in de sport

Sportfederaties

Wil je je sport toegankelijker maken voor transgender personen? Dan zijn deze tools iets voor jou!

Via deze tool willen we sportfederaties een hulpmiddel aanreiken om een eigen beleid rond transgender sporters stap voor stap proactief vorm te geven. Zo kan je de sportdeelname voor transgenders vergemakkelijken en ben je bovendien voorbereid op mogelijke vragen. Het is namelijk voor niemand aan te raden om onder tijdsdruk of ad hoc in regels of oplossingen te moeten voorzien.

Hoe begin ik er aan?

• Maak binnen je federatie een werkgroep en doorloop tijdens een overleg de tool. Door het beantwoorden van de doordachte vragen krijgt je beleid rond transgeder personen binnen je sport vanzelf vorm.
  • Tijdens het overlegmoment kan je gebruik maken van de begeleidende powerpoint. De notities onder de dia geven je telkens wat extra duiding als begeleider van het overleg.
  • Neem ook als gespreksbegeleider vooraf de nota 'Hink-stap-sprong naar een inclusief beleid' van Annelies D'Espaillier door.

Begeleiding op maat?

Ook dat kan! Meer info vind je op deze pagina.

Document niet zichtbaar

Dit document is enkel te downloaden door personen die ingelogd zijn als medewerker van een federatie die lid is van de Vlaamse Sportfederatie.

Sportparticipatie
Hoe kan je participatiedrempels wegwerken?
Sportparticipatie
Steeds meer vluchtelingen willen aansluiten. Dat willen we enkel toejuichen! Enkele handige tips.
Sportlandschap
Loop je verloren in het Vlaamse sportlandschap? We stippelen een pad uit voor jou.