Wat is Clubgrade?

Vrijwilligers
Sportclubs
Sportfederaties

Heb je het gevoel dat het soms moeilijk gaat om vrijwilligers te vinden of te behouden binnen jouw club? Is er geen betrokkenheid in de club? Is het moeilijk om nieuwe mensen aan te trekken binnen het bestuur? Je wil groeien als club, maar weet niet welke structuur je moet opzetten? 

Het is niet vanzelfsprekend binnen sportclubs. Daarom bieden wij met Clubgrade ondersteuning rond people management. Stap mee in een begeleidingstraject en wat je vraag ook is, wij komen met Clubgrade tot een oplossing.

Level up!

In een sportclub werken we vooral met mensen: leden, trainers, ouders, vrijwilligers … Het managen van een team kan uitdagend zijn. 

Vind je niet voldoende vrijwilligers of is er geen betrokkenheid in de club? Kan je de leden moeilijk bereiken? Wil je herstructureren en weet je niet hoe? Of is het moeilijk om nieuwe mensen aan te trekken binnen het bestuur?

Zit je in jouw sportclub met een concreet probleem, met vragen rond de toekomst of wil je een nieuwe wind laten waaien door jouw club(bestuur)? 

Afbeelding
Mensen praten in een groep

Begeleiding met unieke aanpak

In plaats van enkel en alleen met het clubbestuur te werken, nemen wij net iedereen mee aan tafel. Trainers, ouders, jeugd, bestuurders, vrijwilligers,... Alle stakeholders van de club. Iedereen kan zijn zegje doen en vooral ook luisteren naar elkaar. Samen met je Clubgrade-begeleider kom je niet alleen tot een oplossing, maar creëren we ook meer betrokkenheid en motivatie doorheen heel je club. 

Jullie krijgen doorheen het begeleidingstraject de nodige ondersteuning en tools aangereikt om de werking van jouw club te versterken en naar een hoger niveau te tillen. 

Ga naar de website van Clubgrade ›

Stap per stap

Bij een begeleiding doorlopen wij 5 stappen. Ontdek hieronder hoe het praktisch in zijn werk gaat.

Ook interessant
Vrijwilligers
Wil je vrijwilligers inzetten? Feitelijke verenigingen en vzw’s komen in aanmerking!
Vrijwilligers
Welke voorwaarden zijn er aan vrijwilligerswerk verbonden? En wie kan het uitoefenen?
Vergoedingen
Wat zijn de mogelijkheden om vrijwilligers correct te vergoeden? En waar hou je rekening mee?