Aan de slag met je clubstructuur. Een goed idee!

Clubgrade
Vrijwilligers

Komen alle taken binnen je sportclub steeds op dezelfde schouders terecht? Is het een uitdaging om nieuwe mensen te betrekken binnen je werking? Blijft het vinden van de juiste mensen een moeilijke puzzel? 

Als dit herkenbaar is voor jouw club, dan is het tijd om even samen met je leden te brainstormen en na te denken over jouw clubstructuur. Wij geven je enkele eenvoudige tips & tricks mee om aan de slag te gaan. Inclusief een handig werkboekje waarbij je stapsgewijs tot een nieuwe clubstructuur komt.

Professionaliseren van je vrijwilligerswerking

Veel clubs worstelen met dezelfde problemen. Dikwijls is er een kloof tussen bestuur en de leden, ouders, vrijwilligers, coaches. Je weet soms niet wat bij elkaar achter de schermen gebeurt. Er zijn misverstanden in de communicatie. Je club is de laatste jaren gegroeid in ledenaantallen, waardoor alle administratie en organisatie ook stijgt...

Je hebt veelal te weinig handen en tijd voor teveel taken. En komen de taken ook nog eens op dezelfde schouders terecht.

Zijn er zaken herkenbaar? Tijd om de zaken professioneler aan te pakken en verder te werken aan je clubstructuur.

Afbeelding
klimmuur indoor

Eenvoudige tips & tricks

Een ideale structuur die bij alle sportclubs past, is niet realistisch. Het uitbouwen van een structuur is vaak een proces van trial & error en in veel gevallen zijn clubs afhankelijk van hun specifieke karakteristieken. 

Tip 1: vertrek vanuit het organogram van je sportclub. Daarna bepaal je de huidige (en nieuwe) taken en kun je eventueel je activiteiten onderbrengen in een celstructuur.
Tip 2: Daarna moet je natuurlijk zorgen dat je de juiste mensen op de juiste plaats zet. Welke profielen heb je nodig op welke plaats om het beste uit je sportclub te halen? Eens je deze profielen in kaart hebt gebracht, is het de kunst om mensen binnen je sportclub te engageren op basis van hun talenten. Dit is een interessante puzzel en brengt je club in beweging. 

Klinkt dat niet simpel? Lees er meer over in onze kennisbank. Wij gidsen je stapsgewijs naar een nieuwe structuur.

Zelf aan de slag met je clubstructuur

Wil je concreet aan de slag gaan met je clubstructuur? En heb je hulp nodig bij het omzetten van deze tips in de praktijk? Download het nieuwe werkboekje 'Aan de slag met mijn clubstructuur'. Kom er stapsgewijs tot een nieuwe clubstructuur.

Meer info ›

Begeleiding van A tot Z

Geraak je er niet aan uit en wil je net dat stapje verder gaan? Volg dan een Clubgrade-begeleiding.

Samen met een expert gaan wij aan de slag met jouw club en komen we tot een vernieuwde én gemotiveerde vrijwilligerswerking binnen jouw club.

Meer info ›

Afbeelding
Groep basketmeisjes poseert voor foto
Tips van basketbalclub Avanti Brugge Dames
De club groeide en alle taken kwamen steeds op dezelfde schouders terecht. Tijd om het professioneler aan te pakken.
Ontdek het verhaal van Avanti Brugge Dames.