Breng jouw UBO-register in orde en vermijd boetes

Vzw

Vzw's moeten verplicht jaarlijks alle informatie in het UBO-register bevestigen. De deadline stond hiervoor op 31 augustus 2021. Als je niet in orde bent, maak je dus kans op boetes. En die lopen op tot 500 euro.
Breng je dit gauw even in orde?

Weet je niet hoe? Geen zorgen. Wij helpen jouw sportclub hierbij.

Wat is dat nu weer, het UBO-register?

Het is een register waar alle 'uiteindelijke begunstigden' (Ultimate Beneficial Owners) van een vennootschap of vzw genoteerd staan. Een vzw moet dus concreet informatie met alle officiële bestuurders naar het UBO-register sturen.

De wet is sinds 2017 van kracht en heeft als doel om antiwitwaspraktijken te bestrijden. De overheid vraagt daarom actuele informatie op bij alle juridische entiteiten over hun uiteindelijke begunstigden.

Vanaf 2021 vereist het UBO-register dat alle vzw's jaarlijks de informatie daarin bevestigen. Je dient daarvoor een document in als bewijs of je kan linken met het Belgisch Staatsblad. Als wettelijk vertegenwoordiger ontvang je een melding in de eBox als waarschuwing voor deze verplichting.

Update: 10 december 2021

Duizenden vzw's ontvingen in de afgelopen weken een boete van €500. Zij krijgen nog één keer uitstel

Zij waren niet op de hoogte van deze nieuwe verplichting en hadden zeker niet de intentie om de regels aan hun laars te lappen. Daarom krijgen ze van Minister van Financiën Vincent Van Peteghem nu uitstel tot 1 januari om zich in regel te stellen.

Lees meer in dit artikel: 'Duizenden verenigingen die boete van 500 euro in de bus kregen, krijgen nog één keer uitstel' (Bron: vrtNWS, 9/12/2021)

Breng het UBO-register zo snel mogelijk in en vermijd boetes van 500 euro. Het is slechts een werkje van een paar minuten.

Boetes voor sportclubs

Boetes zijn mogelijk sinds 1 september 2021. En effectief. De eerste boetes zijn uitgedeeld in november.

Update (10/12/2021): De duizenden vzw's die in de afgelopen weken een boete ontvingen, krijgen nog één keer uitstel. Ze hebben tot 1 januari om zich in regel te stellen.

Wij raden toch aan om dit voor jouw sportclub zo vlug mogelijk in orde te brengen. Het is slechts een werkje van een paar minuten

Hoe breng ik dat in orde? Bekijk onze demo!

Vul een actueel overzicht in van de bestuurders op het platform van de overheid.  Volg hier de demo waar we jou stap per stap begeleiden.

Meer informatie vind je hier >

Hulp nodig?

Geraak je er niet aan uit? Wij helpen jouw sportclub erdoorheen. Contacteer Tars via tars@vlaamsesportfederatie.be.

om deze video te bekijken.

De Vlaamse Sportfederatie zit in een nieuw jasje!
Zelfde team, zelfde spirit, zelfde ondersteuning.
Voor sportfederaties én voor sportclubs (vroeger ‘Dynamo Project’).
Vanaf nu onder één naam: de Vlaamse Sportfederatie.
One team!

Vlaamse Sportfederatie