Breng jouw UBO-register in orde en vermijd problemen

Vzw

Vzw's moeten verplicht jaarlijks alle informatie in het UBO-register bevestigen. Sinds 1 september wordt hierop gecontroleerd en er worden ook effectief boetes uitgedeeld tot €500. Daarnaast kan het ook zijn dat de bank de gegevens van jouw vereniging nakijkt. Als het UBO-register niet correct is ingevuld dan kan je bank de rekeningen van de sportclub blokkeren.
Vermijd problemen en breng dit zo snel mogelijk in orde!

Weet je niet hoe? Geen zorgen. Wij helpen jouw sportclub hierbij.

Wat is dat nu weer, het UBO-register?

Het is een register waar alle 'uiteindelijke begunstigden' (Ultimate Beneficial Owners) van een vennootschap of vzw genoteerd staan. Een vzw moet dus concreet informatie met alle officiële bestuurders naar het UBO-register sturen.

De wet is sinds 2017 van kracht en heeft als doel om antiwitwaspraktijken te bestrijden. De overheid vraagt daarom actuele informatie op bij alle juridische entiteiten over hun uiteindelijke begunstigden.

Vanaf 2021 vereist het UBO-register dat alle vzw's jaarlijks de informatie daarin bevestigen. Je dient daarvoor een document in als bewijs of je kan linken met het Belgisch Staatsblad. Als wettelijk vertegenwoordiger ontvang je een melding in de eBox als waarschuwing voor deze verplichting.

Hoe breng ik dat in orde? Bekijk onze demo!

Vul een actueel overzicht in van de bestuurders op het platform van de overheid.  Volg hier de demo waar we jou stap per stap begeleiden.

Meer informatie vind je hier > 
 

Hulp nodig? 

Geraak je er niet aan uit? Wij helpen jouw sportclub erdoorheen. Contacteer Tars via tars@vlaamsesportfederatie.be.

om deze video te bekijken.