Checklist voor je sportkampen

Ethiek
Privacy

Als organisator van sportkampen wil je dat jongeren een memorabele tijd hebben en je sport voluit beleven. Maar er komt nog meer bij kijken: medische fiches, fiscale attesten, veilig sportklimaat,...  We zetten een paar tips voor je op een rijtje.
Zo kan je voorbereid en onbezorgd de zomer in!

Medische fiche en EHBO

Sportkampen zijn uitstekend om jongeren een actieve vakantie te bezorgen. Daarbij is het van belang ook na te denken over eventuele allergieën, nodige medicatie en de eerste hulp (die hopelijk niet nodig is).

Gezond Sporten en de Vlaamse Sportfederatie stelden een draaiboek samen om voorbereid te vertrekken en te zijn op elk sportkamp! Je vindt alle uitgewerkte materialen op de website van Gezond Sporten.

Bekijk het draaiboek ›

Afbeelding
kinderen op klimparcours in de bomen

Ook op kamp een veilig sportklimaat

Een veilige sportzomer, waar grensoverschrijdend gedrag het sportplezier niet in de weg staat? Ook daar moet je als organisator van sportkampen aandacht voor hebben.

Centrum Ethiek in de Sport publiceerde een aantal aanbevelingen om preventief werk te maken van een integriteitsbeleid. Elke organisatie bekijkt best voor zichzelf welke maatregelen passend zijn voor de eigen context.

Bekijk het advies ›

Afbeelding
schermer

Fiscaal attest

Ouders kunnen vaak een deel van de kosten van het sportkamp recupereren via hun belastingaangifte. Wat moet jij als organisator daarvoor doen?

  • De attesten kan je al spontaan opmaken en aan de ouder bezorgen.
  • De elektronische aangifte adviseren we om pas na afloop van het jaar te doen. Je verzamelt best alle noodzakelijke gegevens in een voorbereidende template.

Wil je meer details kennen? Je leest erover in onze kennisbank.

Ga naar de kennisbank ›