Clubgrade door de ogen van Ilse Vanhoorelbeke

Steeds druk in de weer, een aanstekelijk enthousiasme en een drive om van te smullen. Het zijn maar een paar zaken waarmee we Ilse kunnen beschrijven. Al heel snel was Ilse enthousiast om mee haar schouders te zetten onder Clubgrade. Maar waarom? Wat zorgt ervoor dat zij zo hard gelooft in dit verhaal? En dat ook verkondigt aan iedereen die het wil horen?

We vroegen het haar zelf.

Laat jouw clubcommunicatie het afweten? Wil je het aantal leden laten groeien binnen jouw club? Moeite met het vinden van (extra) vrijwilligers? Professionaliseren met je club, maar je weet niet hoe? ...

Clubgrade weet er wel weg mee. Clubgrade begeleidt clubs persoonlijk. En voor dat persoonlijke gaan we ver. Wij zitten met iedereen rond de tafel (bestuurders, jeugdleden, ouders, coaches,...) En brengen verandering & goesting teweeg. (Meer weten over onze aanpak?

Coach (ofwel vraagverkenner) Ilse Vanhoorelbeke staat aan de frontlinie. Zij is zaakvoerder van Otentiko en begeleidt clubs bij de Clubgradetrajecten.

Ilse Vanhoorelbeke

Clubs zijn zo de moeite waard

Ik geef om de clubs. Clubs maken zo’n wezenlijk verschil voor de mensen actief in ons sportlandschap en voor onze sporters. Dit geldt ook voor de vrijwilligers die zich engageren voor de club.
Iedereen vindt er betekenis, kan er groeien en ontwikkelen. Je ontmoet mensen, je connecteert. Je kan er je passie ten volle tot uiting laten komen. Hoe mooi is dat!

Clubgrade is een echte energizer

Het mooie aan Clubgrade? Het traject brengt mensen bijeen die het anders wellicht niet doen. Op die manier komen ze tot ideeën en plannen die ruim gedragen worden, veel ruimer dan enkel binnen het bestuur. Dat creëert goesting bij velen en het versterkt het verenigen, de clubs.
Het is een energizer voor de mensen in de sportclubs. En ook voor de sportclub zelf die zicht krijgt op resultaten op korte en lange termijn.
Beseffen als vereniging wat men allemaal doet en dat er al zoveel goeds gebeurt en dat het samen bouwen aan de vereniging echt van belang is.

Fijne mensen. Warm onthaal.

Ik heb me bij elke club erg welkom gevoeld. De ontvangst is telkens anders, het gevoel telkens even fijn en warm. Ik vind dat een heel fijn gevoel. Het zorgt er meteen ook voor dat ik nog meer zin heb om met hen samen te werken. Dat ik me nog meer kan focussen op wat zij willen bereiken. Eigenlijk sta ik door dit warm welkom meer in mijn eigen kracht, overvalt mij een positief gevoel en krijg ik veel energie. Die energie en de daardoor ontstane inzichten probeer ik terug te geven tijdens het samenzijn en tijdens onze opvolgmomenten.

Samen werken aan de club. Samen delen.

Samen een Clubgradetraject volgen creërt ook persoonlijke banden. En dan wordt er al eens iets gedeeld. Soms komen ook de persoonlijke verhalen boven, de mooie én de moeilijke.

Ik heb enkele keren meegemaakt dat op het einde van de sessies plots iemand een heel persoonlijk verhaal brengt waarom het zo van betekenis is dat men iets kan doen voor de vereniging. Het waren telkens mensen die niet in het bestuur zaten en betekenis vonden in deze nieuw samengestelde groep. Eén iemand vertelde dat hij/ zij al enkele jaren vocht tegen kanker en daardoor veel dingen niet meer kon. Maar hij/ zij wou zich graag blijven inzetten voor de vereniging van zijn/ haar kind, als dat fysiek lukte. Tijdens alle sessies blaakte hij/ zij van energie en goesting om dingen te doen, voelde hij/ zij steeds mee dat ze een zinvolle betekenis kon hebben in de vereniging.

Een andere deelnemer/-ster vertelde over het worstelen met een burn-out, hoe hij/ zij er bovenop was gekomen en hoe belangrijk het was om terug aansluiting te vinden bij een groep en de oude workaholic achter zich te laten. Over de wens om terug te kunnen aansluiten bij een positieve groep en daarin een positieve betekenis te mogen hebben en voelen.

Emotionele momenten, waarbij iedereen stil werd, met letterlijk ook de aanwezigheid van een lach en een traan. Clubgrade brengt ook zo'n mooie momenten mee.

Ook interesse in een Clubgradetraject?

Groot gelijk! Klik even door naar www.vlaamsesportfederatie.be/clubgrade en neem contact op!

Nog tot eind 2021 kun je een Clubgrade traject volgen tegen een sterk verminderd tarief.
Small, Medium of Large? Maakt niet uit. Iedere begeleiding kost slechts 250 euro. Een fikse korting dus.

Deze korting is mogelijk dankzij Herlaad Jouw Sportclub.

De Vlaamse Sportfederatie zit in een nieuw jasje!
Zelfde team, zelfde spirit, zelfde ondersteuning.
Voor sportfederaties én voor sportclubs (vroeger ‘Dynamo Project’).
Vanaf nu onder één naam: de Vlaamse Sportfederatie.
One team!

Vlaamse Sportfederatie