Clubgrade: Schrijf je in voor de opleiding voor sportprofessionals

Sportclubs ondersteunen is een voltijdse dagtaak. Een uitdaging waar we binnen Clubgrade samen onze schouders onder zetten.

We organiseren in 2022 voor de tweede keer een opleiding rond sportclubondersteuning voor professionals. Stap samen met ons mee in het Clubgrade-verhaal!

Help mee sportclubs sterker te maken

Hoe kan je clubs helpen om met aangereikte tools aan de slag te gaan en deze niet in de kast te laten liggen?

Hoe kan je verschillende stakeholders gaan betrekken en een club bottom-up begeleiden. Hoe zorgen we dat het bestuur niet verdrinkt in alles wat op hen afkomt. Op welke manier gaan we gesprekken begeleiden zonder te sturen en kan je aandacht hebben voor iedereen in de club. En vooral, hoe maak je clubs sterker op lange termijn.

Wil je een antwoord vinden op bovenstaande vragen? Dan is deze opleiding vast en zeker iets voor jou!

Voor wie?

Federatiemedewerker, clubbestuurder, vrijwilliger in de sport of medewerker in een lokaal bestuur? Iedereen kan deelnemen!

American Football Vlaamse Sportfederatie

Ga aan de slag als Clubgrade-begeleider

Een bijkomend voordeel, na het volgen van deze opleiding kan je met één extra praktische opleidingsdag aan de slag als Clubgrade-begeleider.

Slecht één aspect dat je aanspreekt binnen deze vierdaagse?
Geen enkel probleem. Je kan ervoor kiezen om slechts 1 of meerdere dagen mee te volgen. Enkel dag 2 en 3 moeten samen gevolgd worden.

De opleiding wordt gegeven door Ineke Daelman van Vrijwilligerswerkwerkt

Wil je er zeker bij zijn? Schrijf dan hieronder in.

Dag 1 - Programma

Onderwerp: Toekomstgerichte sportclubondersteuning

• Hoe wapenen we de clubs op lange termijn voor de toekomst?
  • Hoe gaan we van onderuit te werk om een sterke fundering binnen een sportclub te leggen die sterk genoeg is om de stormen in de toekomst te doorstaan?
  • Wat is jouw rol als sportclubondersteuner?

Schrijf hier in >

Dag 2 en 3 - Programma

Onderwerp: Gesprekstechnische vaardigheden

Dag 2

Een gesprek begeleiden is een ware kunst, zeker binnen sportclubs. Op deze dag gaan we aan de slag met vaardigheden die ervoor zorgen dat iedereen aan bod kan komen en dat gesprekken van een leien dakje lopen.

Dag 3

Op deze dag krijg je antwoord op volgende vragen.

• Hoe begeleid je groepen binnen een sportclub en zorg je voor een goede dynamiek om een opbouwend gesprek aan te gaan met verschillende profielen?
  • Hoe zorg je voor een opbouwende sfeer om mee aan de slag te gaan zonder het gesprek te gaan sturen?
  • Wat is je rol als sportclubondersteuner?

Schrijf je hier in >

Dag 4 - Programma

Onderwerp: Procesbegeleiding

Op deze laatste dag beantwoorden we onderstaande vragen.

• Hoe zorg je ervoor dat een club daadwerkelijk in beweging komt?
  • Hoe zet je een andere cultuur neer waardoor de club op lange termijn zijn werking kan optimaliseren?
  • Hoe zorg je dat jouw rol als ondersteuner op lange termijn overbodig wordt?

Schrijf je hier in >