Crowdfunding voor je sportclub

Elk jaar wordt er meer en meer geld opgehaald via crowdfunding en crowdlending in België. Ondanks corona en de moeilijke periode voor fondsenwerving ziet het er naar uit dat die trend niet te stoppen is. Wil je hier zelf ook mee aan de slag? Bekijk dan zeker deze video.
 

Wat is nu crowdfunding?

Crowdfunding betekent letterlijk geld ophalen bij het grote publiek. Heeft je club plannen waarvoor je extra geld nodig hebt? Dan denk je vaak als eerste aan een bank. Zo leen je het volledige bedrag bij 1 partij, maar dit is niet altijd eenvoudig voor een sportclub. Een alternatief is crowdfunding. Via crowdfunding kan een grote groep mensen elk een kleine bijdrage leveren waardoor er toch een mooi bedrag bij elkaar kan gehaald worden. Naast het financiële voordeel zijn er nog heel wat pluspunten aan dit systeem. Het zorgt ook vaak voor extra publiciteit en betrokkenheid van je leden bij het project.

Crowdfunding is geen wondermiddel, om een goed resultaat te hebben is een goede voorbereiding noodzakelijk. Denk goed na over je doel, je doelgroepen en hoe je communiceert. De bijdrages hoeven zeker niet altijd vrijblijvend te zijn. Om je publiek te overtuigen kan je zorgen voor een klein cadeautje, een (ludieke ) tegenprestatie of kan je ook gebruik maken van een crowdlening. In dit geval betaal je iedereen terug, al dan niet met een kleine rente.

Met behulp van vele praktische voorbeelden en een gratis stappenplan legt Peter Van Baak je in onderstaande video uit hoe jouw sportclub een succesvolle crowdfunding kan opstarten. Na het bekijken van deze webinar heb je alle kennis en inspiratie die nodig is om zelf met crowdfunding aan de slag te gaan.

Onderaan kan je de opname bekijken, je moet hiervoor ingelogd zijn.