Decreet: wijziging uitvoeringsbesluiten goedgekeurd

Sportlandschap

Witte rook! Het definitieve kader voor de erkenning en/of subsidiëring van sportfederaties en organisaties voor sportieve vrijetijdsbesteding is bekend. Op vrijdag 9 september keurde de Vlaamse Regering ook de wijziging in de uitvoeringsbesluiten goed. Het decreet georganiseerde sportsector zelf was al op 20 mei goedgekeurd.

Voetbal scoren

Sport Vlaanderen bezorgde alle betrokken organisaties begin deze week de definitieve teksten van het gewijzigde decreet en de gewijzigde uitvoeringsbesluiten.

Zit je nog met vragen? Voor ons of voor Sport Vlaanderen? Neem zeker contact op.

Tip: alle relevante informatie over de decreetswijziging en ook de voorbije infosessies over de beleidsfocussen vind je op de website van Sport Vlaanderen.

Thematische infosessies

Sport Vlaanderen organiseert in oktober nog 3 online infosessies voor federaties:

• Infosessie integriteitsbeleid: 3 oktober, 9u30 tot 11u.
    Over de vernieuwde voorwaarden op vlak van integriteitsbeleid en de ondersteuning op dat vlak. Sessie in samenwerking met Centrum Ethiek in de Sport.

• Infosessie voor erkende, niet-gesubsidieerde sportfederaties: 6 oktober, 20u tot 21u.

• Infosessie goed bestuur: 25 oktober, ochtendsessie 9u30 tot 11u en avondsessie 20u tot 21u30.
    Over de wijzigingen op vlak van het kwaliteitsprincipe 3: goed bestuur.

Deelnemen kan zonder inschrijven. Je vindt de verschillende links in de communicatie die je sportfederatie van Sport Vlaanderen heeft ontvangen.