Digitaal Verenigingsloket in oprichting en jij kan helpen!

De Vlaamse overheid werkt aan een digitaal Verenigingsloket om de dienstverlening van verschillende overheden aan verenigingen te verbeteren. Het V-loket wordt een online toegangspoort voor alle aanvragen, meldingsplichten, attesten… Bovendien krijgt het loket een beveiligde databank waarin gegevens over verenigingen bewaard kunnen worden zodat je dezelfde informatie niet steeds opnieuw hoeft in te geven wanneer je met verschillende overheden in contact komt. Zo wordt overheidsadministratie voor elke vereniging straks een kwestie van enkele eenvoudige klikken.

Omdat het Verenigingsloket niet succesvol tot stand kan komen zonder de verenigingen zelf, organiseerde het projectteam op 28 oktober een online webinar voor verenigingen. Online herbekijken? Dat kan! Het projectteam geeft er meer uitleg bij de ambities en functionaliteiten van het digitaal loket en gaat dieper in op hoe het verenigingsleven betrokken zal worden.

Verenigingen die concrete ideeën hebben voor dit Verenigingsloket of feedback willen leveren op de verschillende bouwstappen kunnen zich aanmelden op het communityplatform. Dit platform werd in oktober gelanceerd en biedt de mogelijkheid om het project van nabij te blijven volgen.