Erasmus+ Sport: infosessie over subsidiemogelijkheden in 2022

Sportlandschap

Begin december startte de aanvraagperiode om als sportorganisatie, lokaal bestuur of andere geïnteresseerde je (sport)projecten in te dienen bij Erasmus+ Sport. Europese subsidies voor sport dus! Ben je benieuwd hoe en onder welke voorwaarden je kans maakt op financiële ondersteuning? Kom even luisteren!

Infosessie op 13 januari

EU Sport Link en Sport Vlaanderen zetten het allemaal voor je op een rijtje. Op donderdag 13 januari in de namiddag (14u-16u) kan je een digitale infosessie volgen. Thema: Erasmus+ Sport 2022 en andere Europese subsidiemogelijkheden.

Schrijf je hier in ›

Wat is Erasmus+ Sport?

Sinds 2009 kan de Europese Unie sportprojecten financieel ondersteunen via subsidiëringsprogramma's. Binnen het huidige Erasmus+ Programma 2021-2027 is nu de 'programmagids' voor 2022 opgemaakt. Er zijn o.a. subsidiemogelijkheden voor:

• Samenwerkingsverbanden (deadline 23 maart 2022)

Een projectaanvraag doe je samen met één of meerdere buitenlandse partners. Je project ligt in lijn met minstens één horizontaal beleidsthema en/of één sportspecifiek beleidsthema.
Horizontale thema’s behandelen ecologie, inclusie en diversiteit, digitalisering en gemeenschappelijke waarden. Sportspecifieke thema’s zijn: een gezonde levensstijl promoten (cfr. HealthyLifestyle4All), promoten van waarden en integriteit van sport, opvoeding voor en door sport en het behandelen van maatschappelijke thema’s zoals racisme, matchfixing, anti-doping enz.

• Not for profit sportevents (deadline 23 maart 2022)

Dit kunnen heel eenvoudige evenementen zijn waarbij je je richt op breedtesportactiviteiten in een internationale context. Deze aanvraag kan mono benificiary zijn, wat betekent dat je geen partners nodig hebt voor de aanvraag.

• Capacity building (nieuw!) (deadline 7 april 2022)

Nieuw in het aanbod van Erasmus+ Sport zijn de aanvragen voor capacity building. Samen met een aantal Europese partners ga je een samenwerkingsverband aan met derdewereldlanden buiten de Europese Unie en werk je rond bepaalde activiteiten.

Zelf op zoek gaan?

Je kan ook steeds terecht bij Bart Verschueren van EU Sport Link (bart.verschueren@eusportlink.be) of bij Simon Plasschaert van Sport Vlaanderen (simon.plasschaert@sport.vlaanderen).

Europese vlag

De Vlaamse Sportfederatie zit in een nieuw jasje!
Zelfde team, zelfde spirit, zelfde ondersteuning.
Voor sportfederaties én voor sportclubs (vroeger ‘Dynamo Project’).
Vanaf nu onder één naam: de Vlaamse Sportfederatie.
One team!

Vlaamse Sportfederatie