Ga zelf aan de slag met onze Sponsortoolkit

Sponsoring

Wil je dolgraag nieuwe sponsors zoeken maar weet je niet goed hoe je er aan begint?
Geen tijd voor webinars of begeleiding? Alle begrip! Het leven van een sportclubbestuurder is razend druk. 

Speciaal voor jou ontwikkelden we onze online Sponsortoolkit, een doe-het-zelf-pakket boordevol info, tips en tricks om je sponsorbeleid een duwtje in de rug te geven. Gratis voor jouw sportclub.

Sponsoring staat bij veel sportclubs hoog op het to-do-lijstje. Sponsors zijn vandaag bovendien ook selectiever in hun keuzes. Door het grote aantal lokale verenigingen zijn ze vaak overbevraagd. Als sportclub moet je dus je sponsor overtuigen waarom een samenwerking voor beide partijen een voordeel kan zijn. Geen gemakkelijke opdracht.

Dankzij onze online Sponsortoolkit hoef je het warm water niet meer uit te vinden en kan je meteen aan de slag. Op jouw tempo.

De Sponsortoolkit zit boordevol praktische tips in combinatie met enkele modeldocumenten. Die zorgen ervoor dat je meer tijd hebt voor het echte werk: actief sponsors zoeken. 

Geef mij maar zo'n gratis sponsortoolkit! ›

Afbeelding
Toolkit sponsoring

Wat zit in die Sponsortoolkit?

In meerdere rubrieken leer je hoe je je sponsorbeleid een duwtje in de rug geeft. Per rubriek vind je veel tips, tricks en documenten om je sponsordeals tot een goed einde te brengen.

  • Hoe ga je van start?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Voor je de deuren plat loopt bij alle lokale ondernemers bereid je je best goed voor. Stel een sponsorcommissie samen, scan potentiële sponsors en bekijk welke sponsorpakketten mogelijk zijn.

  • Aan de slag

Met een goede voorbereiding weet je wat een sponsor voor jou kan betekenen maar ook wat jij voor de sponsor betekent. Zo heb je heel wat argumenten in handen voor een samenwerking en creëer je een win-winsituatie voor iedereen. Maar hoe begin je nu aan een sponsorbrochure of hoe stel je een goede overeenkomst op? Ook hier hoef je het warm water niet meer uit te vinden en kan je meteen aan de slag met concrete ideeën en voorbeelden.

  • Sponsorcontacten onderhouden

Sponsors zoeken kan behoorlijk intensief zijn, je legt je huidige sponsors daarom maar beter goed in de watten. Dit loont niet enkel voor de sponsor, wanneer de sponsor zich gewaardeerd voelt zal je hier regelmatig de vruchten van kunnen plukken. Publiceer eens kleine sponsorinterviews of organiseer een netwerkevenement. We helpen je alvast op weg.

  • Nieuws en Inspiratie

Blijf up-to-date en speel in op de actualiteit. Dat is een basisbeginsel van een goede sponsorwerving. Naast het gebruik van de toolkit krijg je via een maandelijkse nieuwsbrief actuele tips om nieuwe sponsors aan te trekken of om jullie huidige sponsors te activeren. Er worden ook regelmatig interessante voorbeelden van andere sportclubs gedeeld.

 

Hoe ga je aan de slag? 

Alle info vind je via ons gloednieuw online leerplatform. Registreren, inloggen en ga aan de slag! 

Geef mij maar zo'n gratis sponsortoolkit! ›

Nieuws & Inspiratie

Afbeelding
actieve senior op een workout matje
Afbeelding
kinderen op klimparcours in de bomen