'Geef tieners een stem' en hou ze aan boord van je sportclub

Sportclubondersteuning

Tieners in je sportclub, ook zij verdienen een stem. Samen met Sport Vlaanderen ontwikkelden we enkele tools om hen aan het woord te laten tijdens en na de trainingen, aan de hand van leuke spelvormen.

Inspraak betekent betrokkenheid en gaat drop-out tegen. Nieuwsgierig?

• Wil jij meer inspraak en betrokkenheid bij de tieners van jullie sportclubs?
  • Wil jij ervoor zorgen dat ze zich beter thuis voelen en langer lid blijven?

Met Geef tieners een stem ontwikkelde Sport Vlaanderen, samen met projectpartners Vlaamse Sportfederatie, KU Leuven, Netwerk Lokaal Sportbeleid en met praktijkexperts, tieners, tienerbegeleiders en sportfederaties kant-en-klare tools voor sportclubs en tienerbegeleiders.

Op 14 september lanceren we 'Geef tieners een stem' in Boom. Tijdens die dag kan je de tools en methodieken zelf testen en beleven. Be there or be square!

om deze video te bekijken.

Schrijf in voor het lanceringsevent ‘Geef tieners een stem’ op 14.09

Voor wie
Federatiemedewerkers of -vrijwilligers die een link hebben met jeugdsport & DSKO's

Programma

• 10u00 - 10u15: Waarom het project en wat kan het betekenen voor je sportfederatie en sportclubs?​
  • 10u15 - 11u15: Workshop kaartspel​
  • 11u15 - 12u30: Workshop tienertalk-methodieken​
  • 12u45 - 13u45: Lunch​
  • 14u00 - 16u00: Persvoorstelling met minister Weyts en netwerkmoment

Hockeyclub Braxgata ​- Kapelstraat 145, 2850 Boom

Goed nieuws, je kan gratis van deze interessante dag genieten.

Schrijf je hier in ›