Het beleidsplan in vogelvlucht in twee sessies

Beleidsplan

Tijdens de eerste sessie van 'Het beleidsplan in vogelvlucht' doorliepen we samen de eerste fases van het beleidsplanningsproces, van de voorbereiding tot en met de gegevensverzameling. Concrete tips, oefeningen en tools om in je federatie toe te passen en praktische voorbeelden uit verschillende federaties kwamen aan bod. We blikken graag even terug met enkele deelnemers.

Inschrijven voor de tweede sessie 'Het beleidsplan in vogelvlucht' op 8 februari 2024 in Gent, kan zeker ook als je de eerste sessie gemist hebt. 

Simon Plasschaert -
Algemeen directeur Triatlon Vlaanderen
 

De sessie 'Het beleidsplan in vogelvlucht' is een aanrader voor zowel ervaren als minder ervaren sportprofessionals. In de eerste sessie worden de verschillende fases voor opmaak van een beleidsplan nog eens opgefrist. Vervolgens krijg je enkele concrete tips om effectief aan de slag te gaan met de eerste fases.

In de tweede sessie gaan we hier dieper op in en worden de vervolgstappen toegelicht. Een handige bijscholing om structuur te brengen in dit proces en op schema te blijven tijdens de opmaak van een nieuw beleidsplan.

Afbeelding
Simon Plasschaert (Triatlon Vlaanderen)
Afbeelding
Stijn Volley Vlaanderen

Stijn Van Kerckhove - waarnemend algemeen directeur / clubcoach coördinator Volley Vlaanderen 
 

De eerste sessie van 'Het beleidsplan in vogelvlucht' was een absolute voltreffer. We kregen niet alleen inzichten in het belang en de ideale aanpak, maar we stonden ook stil bij de huidige werking en hoe de beleidsplanning in het verleden gebeurde. Het was dan ook zeer verrijkend om de verhalen van de federaties mee te pikken en daaruit enkele goede ideeën mee naar huis te nemen.

De groep was niet zo groot en dat zorgde ook voor heel wat interactie. Neem daarbij het gevarieerde aanbod aan werkvormen waarmee Evy ons op sleeptouw nam en je hebt de ideale formule voor een geslaagde vormingsdag. Ik neem een sterk kader, heel wat goede voorbeelden en valkuilen uit andere federaties en ook enkele nieuwe werkvormen mee naar ons beleidsplanningsteam. We kunnen met enthousiasme de volgende olympiade voorbereiden!

Afbeelding
Het beleidsplan in vogelvlucht
Afbeelding
Het beleidsplan in vogelvlucht 1
Afbeelding
Baanwielrennen
Het beleidsplan in vogelvlucht sessie 2
Schrijf je in voor de tweede sessie 'Het beleidsplan in vogelvlucht' op 8 februari in Gent.