Interesse in de beleidsfocus rationalisatie?

De nieuwe beleidsfocus rationalisatie wekt interesse, maar er zijn ook heel wat vragen. Dat blijkt na een eerste brainstorm met federaties tijdens het overlegmoment beleidsfocussen dat we eerder deze week hielden in Sint-Niklaas. Een korte wrap-up van de eerste concepten!

De beleidsfocus in het kort: dien een project in samen met minstens één andere erkende sportfederatie, waarbij je efficiëntiewinst kan creëren.

Federaties zijn nog zoekende naar concrete projectvoorstellen, maar een aantal pistes zien we al terugkomen. Tijdens de brainstorm kwamen 3 thema's aan bod:

• Digitalisatie & administratie
    Hier gaat het vooral over CRM, ledenadministratie, digitale strategie, ledenaangifte en ledenregistratie.
  • People
    Ideeën over meer mensen aantrekken, behouden en voordelen bieden. Denk maar aan seingevers, officials, vrijwilligers, gedeelde projectmedewerkers,...
  • Samenwerking
    Jullie zien ook een meerwaarde in meer samenwerking tussen collega-federaties op andere vlakken: coworkingspaces en opslag van materiaal, het delen van personeel, nauwere samenwerking tussen sporten met 'gelijke' werking.

overlegmoment

Vragen of ideeën?

Was je er niet bij op het overlegmoment en zit je boordevol ideeën? Laat het ons weten. Zo brengen we je in contact met federaties met hetzelfde interesseveld. Of wil je met een bepaalde federatie samenwerken, maar weet je niet wie aan te spreken? Wij helpen je de juiste persoon te vinden.

Contacteer Leen! Stuur een mailtje naar leen.dillen@vlaamsesportfederatie.be of bel haar op het nummer 09 396 80 60.

Heb je vragen over de beleidsfocus? Stel ze aan ons, wij bundelen ze en vragen het aan Sport Vlaanderen. Je kan ook altijd terecht bij je dossierbeheerder van Sport Vlaanderen.