Kom je ook naar onze Dag van de Sportclubbestuurder in Gent?

Op zaterdag 20 april organiseren we opnieuw een Dag van de Sportclubbestuurder in Gent. Niet digitaal, maar lekker ouderwets met interactie, gezellige babbels en persoonlijk advies van onze experts.

En er is meer. Wij nodigen je uit voor ons allereerste spaghettifestijn. Benvenuto!

Vertrouwd concept met een gouden spaghettirandje

Als sportclubbestuurder is het je wellicht bekend. Het jaarlijkse spaghettifestijn is een fijn event dat de nodige centen in het clublaatje oplevert. Maar meestal komen alle organisatorische zaken bij jullie terecht. 

Wel... We draaien de rollen eens om en nodigen jullie uit op ons eigen spaghettifestijn, op zaterdag 20 april in Gent.

Uiteraard bieden we je verder nog steeds het gekende concept. Volg twee interactieve sessies mee, leer bij en schuif daarna jouw voetjes onder tafel. Sluit je dag af met een lekkere spaghetti en een drankje, samen met je collega's.

Meer info & schrijf je hier in › 

Afbeelding
Groep vrienden eet spaghetti

Uitgelicht

Maak je keuze uit 8 interessante sessies, waarvan weer heel wat nieuwskomers. We lichten er hier alvast enkele uit. 

Een goede bestuurder: wat moet je weten?

Een goede bestuurder is op de hoogte van de minimale wettelijke verplichtingen waaraan voldaan moeten worden. Het vormt de basis van het beheren van een vereniging en biedt structuur aan jouw organisatie. Het goede nieuws is dat heel wat zaken al automatisch gebeuren of slechts een kleine taak zijn. Het is toch belangrijk om zeker niets te vergeten en de zaken goed op orde te hebben. 

In deze sessie biedt Tars Vanstraeseele (medewerker ondersteuning bij Vlaamse Sportfederatie) een handig overzicht van alle jaarlijks terugkerende verplichtingen of zaken waaraan je als bestuurder best af en toe denkt. 

Afbeelding
Tars Vanstraeseele

Een goede bestuurder: de juiste persoon op de juiste plaats

Een goed bestuur is een geoliede machine. Iedereen werkt samen met hetzelfde doel voor ogen: het besturen van een sportclub waar iedereen zich thuis kan voelen en het beste uit zichzelf kan halen. Maar wat is nu een goede bestuurder? Aan welke eigenschappen voldoe je dan? Is dit verschillend afhankelijk van de rol die je inneemt binnen het bestuur? 

Tijdens deze sessie focus je samen met Evy Van Coppenolle (Centrum Ethiek in de Sport) op o.a. talenten en de mensgerichte insteek zodat het goed besturen van een sportclub niet alleen noodzakelijk is, maar ook aangenaam voor iedereen. 

Afbeelding
Evy Van Coppenolle

Wervende communicatie voor clubs

Sportclubs hebben veel te communiceren. Wedstrijden, randactiviteiten, vrijwilligerstaken… Communicatie is dus essentieel voor clubs. En bij veel clubs behoort het aantrekken of ‘werven’ van leden, vrijwilligers en sponsors toch bij één van de belangrijkste doelstellingen.  

Maar hoe doe je dit nu concreet en vertaal je dit naar jouw clubcommunicatie en jouw -kanalen? Sara Pannecoucke, communicatiemedewerker bij de Vlaamse Sportfederatie, wijst jou de weg in deze interactieve sessie.   

Je krijgt er concrete tips en inspiratie om in jouw club meer leden, vrijwilligers en sponsors aan te trekken.  

Afbeelding
Sara Pannecoucke

Wat staat er op het programma?

8u30: onthaal en koffie

9u00: eerste reeks sessies

Sessie 1: Wervende communicatie voor sportclubs
Sessie 2: Een goede sportclubbestuurder: wat moet je weten?
Sessie 3: Sponsoring: maak het verschil
Sessie 4: Ouders en club: één team

10u45: koffiepauze

11u15: tweede reeks sessies

Sessie 5: Vergoedingen: wat zijn de mogelijkheden?
Sessie 6: Een goede bestuurder: de juiste persoon op de juiste plaats
Sessie 7: Digitale uitdagingen in mijn club: hoe pak ik ze aan?
Sessie 8: Drempels verlagen binnen jouw sportclub

13u00: spaghettifestijn en netwerkmoment