Maak jouw fiscale attesten voor sportkampen gemakkelijk op

Financiën

Organiseert jouw sportvereniging dit jaar een sportkamp? Dan moet je als organisator een fiscaal attest kunnen afleveren aan de deelnemers én de FOD Financiën.

Voor velen is het nog een struggle om deze fiscale attesten op te maken. Daarom ontwikkelden wij een gratis tool om het opmaken van de attesten en de aangifte bij de federale overheid gemakkelijker te maken. Handig!

Nieuwe procedure in 2022

Sinds 2022 is er een nieuwe procedure en een nieuw modelattest van toepassing voor het afleveren van fiscale attesten kinderopvang. Sportkampen vallen ook hieronder.

Kort samengevat zijn er enkele wijzigingen. Ten eerste moet je nu meer gegevens opvragen bij de deelnemers, bijvoorbeeld het rijksregisternummer. Een volledig overzicht van de gegevens die je nodig hebt, vind je hier. Daarnaast moet je verplicht het nieuwe modelattest gebruiken. Ten slotte moet je niet alleen de attesten bezorgen aan de ouders, maar ook de gegevens elektronisch doorsturen naar de federale overheid.

Handig voor de belastingaangifte van de ouders maar wel een bijkomende administratieve verplichting voor jouw organisatie. Daarom ontwikkelden we met de Vlaamse Sportfederatie een tool die je helpt om deze administratie sneller en gemakkelijker te verwerken.

Voordelen van de tool

• De tool verzamelt alle nodige informatie op 1 plaats. Je gebruikt hiervoor een handige template.
  • Vlot aanmaken van alle individuele attesten. Ook voor grote groepen.
  • Je gegevens staan klaar om ze na afloop van het jaar door te sturen naar de federale overheid.
  • Gratis voor sportclubbestuurders en sportfederaties (na login).

Meer info over de tool  ›

Aan de slag

Ga gemakkelijk aan de slag. Download de tool in onze kennisbank en volg dan even mee in onze demo

We helpen je stapsgewijs in het opmaken van jouw fiscale attesten.

Ga aan de slag met de tool  ›

om deze video te bekijken.

Meer informatie

Wil je meer weten over de voorwaarden voor het uitreiken van een fiscaal attest kinderopvang? Of over de procedure voor de elektronische aangifte van de attesten? Bekijk dan zeker de pagina Fiscaal attest sportkamp.