Netwerk Sportclubondersteuning succesvol van start!

Sportclubondersteuning

Op vrijdag 18 maart trapten de Vlaamse Sportfederatie en het Netwerk Lokaal Sportbeleid samen met 80 gemotiveerde professionals het Netwerk Sportclubondersteuning op gang.

Samen sterk! Daar klinken we op

Het Platform Sportclubondersteuning maakt vanaf nu plaats voor het Netwerk Sportclubondersteuning. Zelfde insteek maar in een minder rigide jasje. Tijdens het lanceringsevent maakten we tijd voor inspirerende momenten, interessante gesprekken en vernieuwende samenwerkingen. De start van iets moois, daar klonken we met heel veel plezier op.

"Eindelijk nog eens samen uit ons kot dankzij het Lanceringsevent Netwerk Sportclubondersteuning. Een dag vol inspiratie en fijne gesprekken om samen onze clubondersteuning te versterken."

Lisa Van Ranst - Projectcoördinator Sport & Events Basketbal Vlaanderen

LISA VR
Jan

“Het is zinvol om alle krachten te bundelen om de grootste gemeenschappelijke en diepgewortelde uitdagingen in sportverenigingen met al hun gepassioneerde vrijwilligers, duurzaam en ten gronde aan te pakken.”

Jan Cuypers - Coördinator Jeugdsportnet Zuiderkempen

"Het Netwerk Sportclubondersteuning is een must-do voor iedereen die vanuit zijn of haar job met sportclubs in aanraking komt.
Het verruimt je blik, je wordt getriggerd en krijgt hands on-tips vanuit de praktijk.
Als toemaatje leer je interessante mensen kennen uit de sector die je inspireren en motiveren en dat in een heel aangename sfeer."

Sophie Cools - Afdelingshoofd Subsidiëring Sport Vlaanderen

Sophie Cools

Netwerk Sportclubondersteuning?

Een samenwerking om federaties en lokale besturen te begeleiden, op weg naar een doelgerichte clubondersteuning. Ons doel? Hen samenbrengen, om zo elkaar te inspireren en te versterken:

• mekaar helpen om ad hoc problemen op te lossen
  • gemeenschappelijke en sectorale uitdagingen aangaan
  • via éénmalige bijeenkomsten of trajecten, steeds met resultaatsgerichte output voor de sportclubs

In welke vorm dan ook, het uitbouwen van een netwerk staat altijd centraal!

Lanceringsevent

Vragen?

Als federatiemedewerker kan je terecht bij Tine Van Bossuyt.
Mailen kan naar tine@vlaamsesportfederatie.be

Werk je voor een sport- of vrijetijdsdienst, neem dan contact op met Hanne Neirynck.
Mailen kan naar hanne@lokaalsportbeleid.be