Nieuw project: Van Zilver naar Goud!

Vrijwilligers

Hoe kan je geëngageerde mensen (her)activeren als trainer, vrijwilliger, bestuurder of official in sportclubs? Met die oefening gaan we de komende maanden aan de slag, in opdracht van Sport Vlaanderen.
Het doel? Mensen aantrekken om zich te engageren in onze sector, voor een taak die zij graag doen.

Bruggen bouwen tussen de sportsector en mensen die zich willen engageren. Daar draait het om. We informeerden de sportfederaties al een eerste keer over het nieuwe project 'Van Zilver naar Goud' tijdens de Algemene Vergadering eind mei. De komende maanden betrekken we jullie graag in het verhaal.

(Her)activeren van geëngageerde burgers

Algemene doelstelling van het project: het (her)activeren van mensen als trainer, vrijwilliger, bestuurder of official in sportclubs. De focus zal op een inhoudelijk verhaal liggen, door drempels weg te nemen, te informeren en te ondersteunen. We mikken op de leeftijdscategorie 45+ en dat zowel binnen als buiten het sociale netwerk van sportfederaties en sportclubs.

We zoeken binnen 'Van Zilver naar Goud' de nodige verbanden, linken, synergieën en samenwerking met de sportsector, en met sportfederaties in het bijzonder.

actieve senior op een workout matje

We willen mensen aantrekken om zich te engageren in sportclubs, voor een taak die zij graag doen.

Nicolas Dierckens
Projectcoördinator
Nicolas Dierckens

Welkom Nicolas!

Midden mei startte Nicolas Dierckens als projectcoördinator binnen ons team. Hij zal de trekkersrol opnemen in het project 'Van Zilver naar Goud'.

Nicolas werkte als projectleider in de bouwsector en als winkeldirecteur bij sportretailer Decathlon, waar hij verantwoordelijk was voor het reilen en zeilen van de vestiging in Ronse. Nicolas heeft een postgraduaat Sportmanagement, master Bedrijfseconomie en een master in Communicatiewetenschappen.

Heb je een vraag voor hem? Je kan Nicolas bereiken via nicolas.dierckens@vlaamsesportfederatie.be of 09 396 80 60.

Geef je input tijdens de klankbordsessie op 23 augustus

De samenwerking met de sportfederaties, en de ervaringen die jullie al hebben met het topic, zijn voor ons van essentieel belang. Daarom organiseren we een klankbordsessie op 23 augustus

Het doelpubliek? Iedereen die wil meedenken of ervaring heeft met het (her)activeren van mensen als trainer, vrijwilliger, bestuurder, official in sportclubs of affiniteit heeft met de doelgroep van 45+. Ken je iemand die niet verbonden is aan een federatie of sportclub, maar ideeën wil delen? Zeker ook welkom!

Schrijf je in ›