Rugbyref Kasper is official personality van het jaar. Proficiat!

Officials

Van 7 tot en met 15 oktober zetten we opnieuw alle scheidsrechters, juryleden, seingevers... in de bloemetjes tijdens de Week van de Official. 

Dit jaar gingen we samen met de sportfederaties op zoek naar de official personality van het jaar. De strijd is gestreden en de winnaar maakten we bekend op zaterdag 7 oktober. Proficiat Kasper!

Verkiezingsstrijd tussen alle Vlaamse officials

Vanuit de Vlaamse Sportfederatie kozen we voor de eerste keer de 'official personality van het jaar'. We gingen op zoek naar de strafste persoonlijkheid  onder de meer dan 10.000 officials (scheidsrechters, juryleden...).

De winnaar is de 15-jarige Kasper Meyers uit Ranst. Hij is scheidsrechter bij Rugby Vlaanderen en is een jonge vlotte kerel, dynamisch, vol zelfvertrouwen, en een talentvolle scheidsrechter. 
 

Afbeelding
Kasper Meyers

Charisma en zelfvertrouwen

Kasper is al twee jaar scheidsrechter. "Hij heeft veel talent", zegt Mathias Rondou, directeur van Rugby Vlaanderen. "Kasper is soms kleiner dan spelers op het veld maar hij heeft veel zelfvertrouwen en charisma om die rol op zich te nemen. Hij kan heel goed met de spelers praten en ook inzake veiligheid is dat toch wel een belangrijke factor. In België zijn er wel wat scheidsrechters in het rugby die ook internationaal fluiten. We hebben een coach die Kasper begeleidt om hem verder te laten groeien en hopelijk kunnen we hem naar het buitenland sturen. Dat zou ook voor hem wel heel fijn zijn." 

Op zaterdag 7 oktober verrasten we Kasper in het sportcentrum Wilrijkse Plein. Net voor hij een jeugdwedstrijd op de Antwerp Rugby Club in goede banen leidde, kreeg hij een trofee en een cadeaucheque.

Ik praat genoeg op het veld zodat ze wel naar mij luisteren. Ik probeer beter en beter te worden. Aan mijn conditie moet ik nog wat werken. Mijn grootste droom is om de Six Nations World Cup te fluiten. Als ik genoeg mijn best doe, gaat het misschien wel lukken."

Kasper Meyers
Rugby-scheidsrechter en 'official personality van het jaar'
Afbeelding
Kasper Meyers_official personality van het jaar
Afbeelding
Kasper Meyers winnaar official personality van het jaar

Meer dan 1.000 nominaties. 1.000x bedankt!

1.000x bedankt, want de inzendingen stroomden binnen. We telden méér dan 1.000 nominaties over alle sporttakken heen. Het doel? Alle officials extra in de kijker zetten en dankjewel zeggen. 

Aan de eindstrijd namen 25 finalisten deel uit diverse sportdisciplines. Het werd een mooie strijd. Met meer dan 2.000 stemmen kaapte de jonge rugby-scheidsrechter de titel weg. 

Proficiat aan alle finalisten

We willen nog eens alle finalisten van harte proficiat wensen. Hieronder zetten we ze nog even allemaal op een rijtje.

Natuurlijk verdienen alle officials dit, want zonder officials, geen wedstrijden. Aansluitend zetten we dan ook tijdens de Week van de Official alle scheidsrechters, juryleden, umpires, refs, tijdsopnemers… in the picture. De campagneweek liep van 7 oktober tot en met 15 oktober 2023.

Alle informatie over de en Week van de Official én wedstrijd vind je op de website van de Week van de Official.