Sportpromotie: hoe werken we samen met Sport Vlaanderen?

Sportparticipatie

Heel wat ideeën en initiatieven om nóg beter samen te werken. Dat was de uitkomst van het overlegmoment sportpromotie dat de Vlaamse Sportfederatie samen met Sport Vlaanderen organiseerde op 28 juni.

Een geslaagd initiatief dus, maar hoe gaan we nu verder?

Overlegmoment en actiepunten

Een uitgestoken hand en veel ruimte voor interactie. Vanuit die invalshoek duidde afdelingshoofd Jo Haentjens eind juni de visie, structuur en werking van de afdeling Sportpromotie van Sport Vlaanderen.

Een ruime groep van federaties kon hierop haar feedback en suggesties kwijt. Top! Was je er niet bij? Geen probleem, met de info hieronder blijf je up-to-date.

Want een eerste vervolgstap is al gezet: begin september kwamen Sport Vlaanderen en de Vlaamse Sportfederatie opnieuw samen om de afspraken concreet te maken. De komende weken en maanden geven we er vorm aan!

sfeerfoto van het overlegmoment sportpromotie

In het kort: enkele nieuwtjes en tips

• Sportfederaties maar ook sportclubs kunnen gebruik maken van de subsidies voor sportevenementen bij Sport Vlaanderen.
    De eerstkomende indiendata: 30 september 2022 en 15 maart 2023. Promoot de oproepen dus zeker mee!

• De hashtag #sportersbelevenmeer verschijnt regelmatig op jullie socials, maar Sport Vlaanderen laat nu ook sportspecifieke variaties toe. Laat dus maar komen die #korballersbelevenmeer, #zwemmersbelevenmeer,... Zolang ook #sportersbelevenmeer daarnaast gebruikt wordt. Multiple hashtagging dus!

• Om de sportfederaties beter en sneller te betrekken bij campagnes zal Sport Vlaanderen vanaf nu telkens vóór de uitwerking van de campagne een projectgroep van federaties samenbrengen. Dat geeft jullie de kans om input te geven over o.a. de campagnes #samensportjemeer, LGBTQI+, #buitenbeleefjemeer, Maand van de Sportclub,...

• Sport Vlaanderen heeft een structurele samenwerking met Sporza voor de online rubriek #zelfsporten. We zetten een kanaal op zodat ook sportfederaties content kunnen aanleveren. Belangrijk: insteken moeten hapklaar en nieuwswaardig zijn!

• Om het overzicht te bewaren, zullen Sport Vlaanderen en de Vlaamse Sportfederatie een gezamenlijke jaarplanning opmaken van alle reeds gekende (en terugkerende) initiatieven en campagnes, met bijhorende deadlines. Die mag je alvast later dit najaar verwachten voor 2023.

Verslag en afspraken

Wil je alle suggesties die aan bod kwamen tijdens het overlegmoment én de gemaakte afspraken op een rijtje?
Lees hier het volledige verslag!

Nog vragen? Stuur een mailtje naar Grace via grace@vlaamsesportfederatie.be