Steek de hoofden bij elkaar op de Brainstormdag financiën!

Sportclubondersteuning

Zet je koffie aan de kant en zet je agenda op 'niet storen' want het Netwerk Lokaal Sportbeleid en de Vlaamse Sportfederatie kondigen een nieuwe brainstormdag aan! Welke criteria zijn voor jou belangrijk bij het subsidiëren van een sportclub? Op basis van welke factoren worden lidgelden vastgelegd en hoe communiceer je hierover? Brainstorm samen met sportfederaties en sportdiensten mee over deze hete hangijzers op 9 november in het Binnenwerk te Sint-Niklaas!

Het Netwerk Sportclubondersteuning organiseert elk jaar een uitwisselingsmoment voor sportdiensten en sportfederaties rond actuele uitdagingen. Vorige brainstormdag gingen we aan de slag met clubstructuren met ons werkboekje rond clubstructuren als resultaat. Op 9 november steken we in het Binnenwerk in Sint-Niklaas de hoofden bij elkaar rond financiële uitdagingen zoals subsidies en prijsstrategieën. 

Ik schrijf me in ›

Programma

  • 9u30: onthaal 
  • 10u - 11u20: brainstormsessie subsidies
  • 11u20 - 11u30: pauze 
  • 11u30 - 13u: brainstormsessie prijsstrategieën 
  • 13u: netwerklunch  

Waar? Het Binnenwerk in Sint-Niklaas 

Wanneer? 9 november 2023 

 

Afbeelding
groep van 8 mensen brainstormen samen

Sessie 1: subsidies

Subsidiereglementen bestaan in verschillende vormen en kleuren. Maar welke subsidies ontvangt 'de gemiddelde' sportclub? Verschillende voorbeelden geven een beeld welke inkomsten een sportclub heeft van zowel het lokaal bestuur als de federatie. Hoe werkt een lokaal bestuur en is dit onderling sterk verschillend? Geven alle federaties gelijkaardige subsidies en zijn deze te vergelijken met de subsidies vanuit de stad of gemeente? Aan de hand van die verschillende voorbeelden wisselen we verder uit!

Sessie 2: prijsstrategieën 

Veel sportclubs worstelen vandaag met hun prijsstrategie. Samen met Netwerk Lokaal Sportbeleid en Sport Vlaanderen willen we clubs hierin graag ondersteunen. Met een gezamenlijk project onderzoeken we welke praktische tools sportclubs kunnen helpen om hun marketing, communicatie en prijsstrategie (o.a. lidgeld, sportaanbod) te verbeteren. Tijdens deze sessie denken we samen na over de mogelijkheden en uitdagingen die sportclubs hierbij ervaren.

Ik schrijf me in ›

Contact

Heb je vragen of meer informatie nodig?
Contacteer Maud De Meyer via maud@vlaamsesportfederatie.be of 09 396 80 60

Afbeelding
Maud De Meyer