Terugblik naar het Traject Sportclubondersteuning

Sportclubondersteuning

Van beleidsplanning naar financiële uitdagingen tot het pitchen van projecten. Tijdens het Traject Sportclubondersteuning passeerden heel wat thema's de revue. Voor de laatste dag van het traject trokken we richting Leuven waar we hartelijk onthaald werden in Campus Corso. Lees zeker verder voor het verslag en enkele sfeerbeelden!

Prijsstrategieën: hoe kunnen we sportclubs ondersteunen? 

Lidgelden in de sportclubs, het blijft een complex en soms moeilijk verhaal. Tijdens de sessie nam Roeland, die geen financieel thema uit de weg gaat, de deelnemers mee op sleeptouw door de wondere wereld van de lidgelden. Waarom is lidgeld belangrijk? Wat is de return van lidgeld? Hoe bepalen sportclubs hun prijzen? Voor welke prijsstrategieën staan sportclubs open? Op basis van wetenschappelijk onderzoek én met input van de deelnemers, ging Roeland aan de slag met deze vragen. 

Na de theorie, de praktijk. Kan je gemakkelijk informatie over lidgelden terugvinden op de website van sportclubs? Gewapend met een checklist gingen de deelnemers op onderzoek. 

Afbeelding
Traject Sportclubondersteuning dag 3

Pitch jouw project! 

Waar droom je van als sportclubondersteuner? Mocht je één uitdaging als sportclubondersteuner binnen je federatie mogen aanpakken, welke zou dit dan zijn? Geen gemakkelijke vraag! Het resultaat? 

  • concrete ideeën of wilde dromen pitchen
  • feedback van mede-sportclubondersteuners 
  • inspiratie om mee te nemen naar de federatie
  • boeiende uitwisselingen 

Bedankt!

We willen graag alle sprekers bedanken voor de inspirerende sessies. 

Speciale dank aan Lore Schaut, Dirk Deldaele en Inge Doens voor het delen van hun ervaringen en expertise! 

Aan de deelnemers: bedankt voor jullie enthousiasme!

We zien jullie heel snel terug!

Afbeelding
Traject Sportclubondersteuning dag 3_1

FOMO? Niet nodig! 

Baal je ervan dat je er niet kon bij zijn dit jaar? Geen paniek! Stuur een mailtje naar maud@vlaamsesportfederatie.be en blijf op de hoogte wanneer het volgende Traject Sportclubondersteuning van start gaat.