Tienmaal meer risicovol gokken in sportclubs: dat pakken we aan!

Ethiek
Goed bestuur

Een nieuwe campagne ‘Vergok je sportplezier niet’ wil sporters laten stilstaan bij de risico's van sportweddenschappen. Bovendien kan je als sportclub heel wat doen om je leden te beschermen. Onderteken het charter en ontvang gratis preventietips en campagnemateriaal!

Vergok je sportplezier niet

Als supporter een onvergetelijk sportmoment meemaken? Dat is onbetaalbaar! Daarbij een gokje wagen, lijkt een spannende extra twist.

Maar uit onderzoek van VAD en de UGent blijkt dat sportclubleden vijfmaal vaker deelnemen aan sportweddenschappen dan de algemene bevolking. Het gokgedrag van sportclubleden is bovendien tienmaal meer risicovol. Hoewel sportweddenschappen voorkomen in de club, blijven de problemen die ze veroorzaken vaak onzichtbaar.

Oproep: onderteken het charter

De campagne wil het thema uit de taboesfeer halen. Iedere sportclub, sportfederatie, sportprofessional,... kan het charter ondertekenen. Daarmee geef je aan dat je meewerkt aan een omgeving waar de sportbeleving centraal staat, en waar gokken niet de norm is. Ontdek het op www.vergokjespelplezierniet.be.

om deze video te bekijken.

teken het charter ›

De campagne is een samenwerking van VAD/De Druglijn, Sport Vlaanderen, Gezond Sporten Vlaanderen, de Vlaamse Sportfederatie, het Centrum Ethiek in de Sport, Cycling Vlaanderen, Basketbal Vlaanderen, Voetbal Vlaanderen, de Vlaamse Hockey Liga en Tennis Vlaanderen.