Traject 'Duurzaam digitaal groeien' in de startblokken

Digitalisering

Digitaal: een vloek of een zegen? Dé weg naar de toekomst of nog toekomstmuziek?
Het digitale maturiteitsrapport van digiraf (2022) over onze sector is duidelijk. De meeste bevraagde sportfederaties staan nog in hun kinderschoenen op vlak van digitaal. Een digitale, strategische inhaalbeweging is dan ook nodig.

Digitale maturiteitsrapport van de sector

Digiraf legde enkele uitdagingen bloot, zowel in het globale rapport als in de individuele rapporten.

• Sportfederaties moeten een kloof in digitale maturiteit overbruggen.
  • Sportfederaties hebben nood aan een strategische aanpak op gebied van digitaal.
  • Sportfederaties moeten te veel manuele stappen doorlopen in kernprocessen.

Lees de belangrijkste vaststellingen, noden en conclusies in het samenvattend rapport.

highfive bij een overwinning

Vaak ondernemen we wel een aantal acties. Maar die zijn te weinig ingebakken in de werking op lange termijn. Zo blijft digitaal vaak een last. Met dit traject stappen we af van de brandjesblus-modus.

Jérémie Deroo
Vlaamse Sportfederatie

Wat nu?

Hier laten we het natuurlijk niet bij. We slaan opnieuw de handen in elkaar om samen naar een duurzame digitale groei te streven. Met het traject 'Duurzaam digitaal groeien' voor sportfederaties stappen we af van de brandjesblus-modus. We streven naar een duurzamere en strategische aanpak. Nu tijd maken om digitaal sterk te staan én tijd te winnen.

We voorzien in totaal 9 workshops (oktober 2022 tot juni 2023) met op geregelde tijdstippen intervisiemomenten om in groep uitdagingen dieper te bespreken. We kiezen er bewust voor om voldoende tijd te laten tussen de workshops. Zo is er tijd om de uitkomsten te verwerken en input voor de volgende stappen te verzamelen.

Schrijf je nu in voor de kick-off

Alle informatie krijg je op donderdag 22 september (10 tot 13u). Tijdens die kick-off nemen we je mee in wat je tijdens het traject mag verwachten van ons. Maar ook wat wij van jouw federatie verwachten om hier een succesverhaal van te maken.

Heb je vragen die je zeker behandeld wil zien? Laat het ons weten via jeremie@vlaamsesportfederatie.be.

Schrijf je in ›

Extra opportuniteiten!

Als digitaal sterker worden, efficiëntie creëren en specifieke problemen aanpakken nog niet voldoende is, liggen er nog opportuniteiten voor het grijpen.

• Werk tijdens het traject samen een sterk project uit om in te dienen binnen de nieuwe beleidsfocus rationalisatie in 2023.
  • Maak voordelig gebruik van de diensten van een gedeelde business analist om je werking en processen te optimaliseren.