Verenigingswerk is afgeklopt. Nu artikel 17!

Verenigingswerk

Het is eindelijk zover. De regeling rond verenigingswerk is helemaal rond.

De federale overheid lanceerde op 7 april 2022 de applicaties rond het verenigingswerk (artikel 17). Zo konden de sportclubs al vanaf begin april gebruik maken van de nieuwe regeling. Op 21 april 2022 werd dan door de Kamer het fiscale luik goedgekeurd waardoor nu het hele wettelijke kader duidelijk is.   

Update begeleidingsaanbod

Vanaf 1 januari 2022 werd het verenigingswerk vervangen door een systeem dat het mogelijk maakt om werknemers aan te werven om activiteiten uit te voeren die voorheen in het verenigingswerk kaderden.
Dit systeem is beter gekend als de regeling artikel 17.

De Vlaamse Sportfederatie werkt op dit moment hard aan een update van haar begeleidingsaanbod. Wat mogen jullie verwachten?

  • Deze week publiceren we een model van arbeidsovereenkomst in onze kennisbank.
  • Nadien geven we de brochure rond artikel 17 een volledige update. 

We reiken jullie zo spoedig mogelijk alle informatie aan om binnen jouw club aan de slag te gaan met de nieuwe regeling. 

Afbeelding
coach op voetbalveld

Extra informatie nodig?

Ga naar de kennisbank  ›

Heb je ondertussen andere vragen over de nieuwe regeling? Contacteer onze collega Tars via tars@vlaamsesportfederatie.be 

Ontzorging door Sportwerk Vlaanderen

Ook Sportwerk Vlaanderen wil sportclubs helpen om de bijkomende administratieve last weg te nemen. Ze nemen de loonadministratie van jouw club over. Zo kan jij je volledig focussen op het sportieve.  

Bekijk hun aanbod