Vraag nu je btw-vrijstelling aan

Boekhouding
Btw

Was je btw-plichtige omzet in 2021 lager dan 25.000 euro? Dan kan je gebruik maken van de vrijstellingsregeling voor kleine ondernemingen. Je sportclub wordt hierdoor vrijgesteld van de meeste btw-verplichtingen.
Wens je hier gebruik van te maken? Breng dan de btw-administratie op de hoogte voor 1 juni 2022.

Hoe vraag je btw-vrijstelling aan?

Je kan het formulier indienen via je boekhouder of via een erkend ondernemersloket.

Sinds 2021 is het ook mogelijk om de aanvraag digitaal in te dienen. Dit doe je online via MyMinfin. Welk formulier je moet indienen is afhankelijk van jullie huidige btw-statuut.

Alle nieuwe clubs of clubs die tot nu toe niet btw-plichtig waren dienen formulier 604A in. Voor btw-plichtige clubs is dit formulier 604B.

kassaticketjes

Wat bij twijfel?

Ongetwijfeld hadden vele btw-plichtige clubs een verlaagde omzet in 2021 door de gevolgen van corona. Dit wil niet noodzakelijk zeggen dat je de vrijstellingsregeling moet aanvragen. Als je in 2022 opnieuw een hogere omzet verwacht, raden we aan om de vrijstellingsregeling niet aan te vragen.

Als niet btw-plichtige club denk je snel deze vrijstelling niet nodig te hebben, nochtans is dit ook voor deze clubs zeer interessant. Enkel zo mag je als sportclub drank verkopen, clubkledij aanbieden of sponsors aantrekken zonder de last van een btw-administratie.

Wens je nog wat meer informatie? Lees dan zeker onze uitgebreide info over de btw-vrijstellingsregel.