Week van de Official!

Het is zover: de warmste week van het jaar.
Van 1 tot 9 oktober 2022 zetten we opnieuw alle scheidsrechters, juryleden, tijdsopnemers,... in de bloemetjes. Want zonder officials, geen wedstrijden. Doe mee en deel jullie acties via #bedanktscheids #bedanktjury.

Doe mee

Ieder jaar bedanken we samen met 41 sportfederaties de officials in Vlaanderen. Meer dan 10.000 officials zorgen er namelijk voor dat 1.400.000 Vlamingen wekelijks op een faire manier aan sport kunnen doen.

Evident is het niet altijd. Daarom geven we hen met plezier een duwtje in de rug én zeggen we een welgemeende dankjewel. En hopelijk kunnen we nieuwe mensen warm maken voor deze functie.

We roepen alle clubs, sporters, vrijwilligers en bestuursleden op om ook jouw officials te bedanken. Een filmpje, foto, rijmpje, attentie... Groots hoeft het niet te zijn. Doe mee en deel gerust jullie acties via #bedanktscheids en/ of #bedanktjury op social media!

Campagne

Alle informatie over de campagne vind je op www.weekvandeofficial.be.

Week van de official campagne

Wil je aan de slag met onze campagnebeelden voor jouw federatie of club? Graag! Download alles op onze website

Rugby Club Gent draagt zijn scheids op handen
Scheids in de paardensport staat te wijzen

Wist je dat?

Ook in Nederland een campagne loopt voor hun officials? NOC*NSF organiseert tegelijkertijd de Week van de Scheidsrechter. Vanuit de 2 koepelorganisaties willen we dus het belang van alle officials in zowel Vlaanderen als Nederland aantonen. En samen willen we elkaar hierin versterken.

Banner Week van de scheidsrechter Nederland