Wie wordt official personality van het jaar? De finalisten zijn bekend!

Officials

De Week van de Official komt eraan. Van 7 tot en met 15 oktober zetten we opnieuw alle scheidsrechters, juryleden, seingevers... in de bloemetjes. Dit jaar gaan we samen met de sportfederaties op zoek naar de official personality van het jaar. De wedstrijd loopt volop. En de winnaar maken we op zaterdag 7 oktober bekend, aan de start van de Week van de Official.

De finalisten zijn bekend. Stem je mee?

Verkiezingsstrijd tussen alle Vlaamse officials

Vanuit de Vlaamse Sportfederatie lanceren we een grote verkiezingsstrijd tussen de Vlaamse officials. Een scheidsrechter in het voetbal, seingever in het wielrennen, umpire in badminton... Ze doen allemaal mee. Er zijn meer dan tienduizend officials in Vlaanderen en we gaan op zoek naar de mooiste persoonlijkheid.  

Wie wordt het?

Een official die veel betekent voor de sport of club, een bijzonder verhaal heeft, een bewonderenswaardig persoon is, iemand met eindeloze inzet... Een oude rot in het vak of nog maar net begonnen op het sportterrein? De mogelijkheden zijn oneindig. Het is vooral een official om eens extra dankjewel tegen te zeggen. 

Afbeelding
Week van de Official verkiezing

Meer dan 1000 nominaties. 1000x bedankt!

Iedereen kon een official nomineren tot en met 14 september 2023. Via een online formulier kon iedereen motiveren waarom hun official het verdient om extra in de bloemetjes te staan. Nomineren is dus niet meer mogelijk. 

1000x bedankt, want de inzendingen stroomden binnen. We telden méér dan 1.000 nominaties over alle sporttakken heen. Na analyse van de inzendingen koos elke sportfederatie zijn eigen strafste official.

25 kanshebbers op de titel: stemmen maar!

Dinsdagochtend 19 september lanceerden we 25 finalisten op de social mediakanalen van de Week van de Official (Facebook en Instagram).  Elke official kreeg er een mooi plaatsje. Hieronder stellen we je ze even voor.​

Hoe kan je stemmen? 

Simpelweg. Geef de foto van jouw favoriete official een like. Stemmen kan tot vrijdag 6 oktober (12u). De likes worden achteraf opgeteld, van zowel Facebook als Instagram. De official met de meeste stemmen (likes), wint. 

Geef ook jouw stem voor deze officials! Check de Instagram en de Facebook van de Week van de Official.

Meer weten?

Alle informatie over de en Week van de Official én wedstrijd vind je op de website van de Week van de Official.