Wij gingen met Clubgrade langs bij ijshockeyclub Antwerp Phantoms

Sportclubondersteuning

Clubs kiezen met Clubgrade voor verandering, vernieuwing en verbetering. Maar hoe begeleiden we hen hierbij?

We nemen jullie even mee in het proces en gingen hiervoor eens langs bij ijshockeyclub Antwerp Phantoms. Zij staan aan de start van hun Clubgrade-traject. 

Samen werken aan jouw club

Het belangrijkste aspect van Clubgrade is eigenlijk dat we met de verschillende mensen in de club gaan samenzitten. We zitten samen met de trainers, vrijwilligers, ouders, spelers, maar ook met het bestuur samen aan tafel. We denken na over de club: "Wie zijn we als club? Waar staan we voor? Wat doen we goed? Wat doen we minder goed?".

We doen dat in groep, als geheel, om de samenhorigheid te verhogen. Het eindresultaat? Een sterkere club met een duidelijke visie.

Ontdek hier hoe zo'n begeleiding eruit ziet. >>

om deze video te bekijken.

Het zou goed zijn dat alle clubs in België een Clubgrade zouden volgen. Dat zou een mooie stap zijn. Niet aanbevelen, maar bij wijze van manier verplichten. 

Rafaël
Official bij Antwerp Phantoms
om deze video te bekijken.

Ook lieten we hen zelf aan het woord

"Ik denk dat het beste is dat we hier met een open geest zijn binnengekomen, dat we individueel en als groep onze club onder de loep namen. 
Clubgrade is heel interessant om je visie te verbreden. Ik denk dat een club vaak gedragen wordt door 3, 4 à 5 mensen. En dan krijg je toch een tunnelvisie. Clubgrade zorgt ervoor dat jouw tunnel breder wordt."
(Jeroen - coach)

"Het is zeer interessant geweest en je hoort wel mensen vertellen over clubwerking: waar het moet verbeteren of versterkt worden. Dus er zaten toch wel aangename verrassingen bij."
(Jan - hoofdcoach)

 

"Wij zijn ingestapt in Clubgrade omdat we het heel belangrijk vinden om de groeikansen die we nu krijgen allemaal benutten. En we voelen dat we daar best wel wat hulp bij kunnen gebruiken. Het is zeker een aanrader! Zeker op de manier dat ik de begeleiding heb gezien."
(Nadia - bestuurslid)

Meer weten? 

Ga naar www.clubgrade.be en kom er alles over te weten.
Je hebt interesse maar je bent nog niet overtuigd? Schrijf je gerust vrijblijvend in voor één van de maandelijkse gratis infosessies (webinar). Geen verplichting achteraf.

Om zoveel mogelijk clubs de kans te geven een Clubgrade te volgen, hanteren we in 2022 een straffe promotieprijs. Lees er meer over.