Winnaars van eerste editie ‘Jonge Leeuwen’ zijn bekend!

Tennisser Loïc Carlier van Ostend Tennis Club is de grote winnaar van de eerste editie van ‘Jonge Leeuwen’. Ook Liese Schroven, Floriaan Van den Brande, Jonas Vandeputte en Bjarne Vandenbroucke vielen in de prijzen.

groepsfoto van de jonge leeuwen 2022

Loïc Carlier ontwikkelt digitale coach

Straffe prestaties van alle 13 deelnemers! Daar was de vakjury het volmondig over eens. De Jonge Leeuwen werkten stuk voor stuk een fris idee uit tot een concreet project om de uitdagingen van sportclubs aan te pakken.

Loïc Carlier neemt als eindwinnaar een cheque van 4.000 euro mee naar huis. Zijn project? Hij ontwikkelt een digitale coach, een app die jonge tennisspelers en -speelsters van thuis uit meer doet oefenen en nog enthousiaster maakt om graag te tennissen.

Digitale Coach van Loïc is een ontzettend knap project. We waren erg gecharmeerd door zijn drive, het professionalisme en de uitwerking van Loïcs project. Het is gegroeid vanuit zijn eigen ervaringen op clubniveau.

Stijn Vlaeminck
sportanker en voorzitter van de jury

Ook vier andere winnaars

Naast de strijd voor 'Jonge Leeuw 2022', viel er in nog 3 andere categorieën iets te winnen.

• Liese Schroven van de Vilvoordse Atletiekclub sleepte een prijs in de wacht voor het project dat de clubcultuur het sterkst bevordert. Zij bedacht SporTaal, een lessenpakket voor trainers om anderstalige atleten in een club te integreren.

• Wielrenners Jonas Vandeputte en Bjarne Vandenbroucke wonnen het project met het beste maatschappelijk thema. Het project ‘Van welp tot official’ van Jonas en Bjarne moet het nijpende tekort van officials in het amateurwielrennen aanpakken.

• Tot slot kreeg ook Floriaan Van den Brande van zeilclub VVW Galgenweel in Antwerpen waardering als Jonge Leeuw met het meeste doorzettingsvermogen. Floriaan startte een project op dat zeilers met elkaar in contact brengt om samen een boot te delen.
award voor de winnaar in de categorie clubcultuur

Campagne voor de tweede editie van start

Vanuit de Vlaamse Sportfederatie kijken we met trots terug op de eerste editie. Alle geselecteerde jongeren hebben de afgelopen zeven maanden een heel mooi traject doorlopen. Ze kregen de kans om heel veel bij te leren en zichzelf uit te dagen. Ze werden ondersteund door een buddy uit hun eigen sportfederatie, maar deden ook veel inspiratie op door keynotes van (ex-)topsporters, sportpsychologen en marketeers.

Binnenkort trappen we de campagne voor de tweede editie van Jonge Leeuwen af. Doel is om nog meer jongeren te overtuigen om zich in te schrijven en zich te ontpoppen tot sportondernemer. Meer info: www.jongeleeuwen.be