Bijscholing 'Clubgrade. Samen rond de tafel, dat werkt'

Terug naar overzicht

Inhoud bijscholing

 

Deze infosessie is gericht naar sportfederaties en lokale besturen.

Onze sportclubs staan tegenwoordig voor heel diverse uitdagingen. Uitdagingen die veel verder gaan dan sport alleen. Want de sportclub is ook een plek waar mensen elkaar ontmoeten. Het is een plaats waar iedereen graag komt en zich thuis voelt, waar elke medewerker zijn taken kent. 

Er zijn al heel wat tools en opleidingen beschikbaar rond managementthema's. Handig, maar veel bestuurders ondervinden daarnaast problemen met intermenselijke thema's, waarvoor de oplossingen niet zo voor de hand liggen. Hoe kun je jouw sportclubs hierin optimaal ondersteunen?

Hoe kunnen we clubs op lange termijn vooruit helpen? Hoe zorgen we dat sportclubs al het niet-sporttechnische talent in hun club optimaal benutten? Hoe zorg je voor goesting binnen de clubs? 

Clubgrade kan op deze vragen een antwoord bieden. Clubgrade helpt een club in eerste instantie met een uitdaging. Welke uitdaging? Dat is volledig aan hen! Werkpunten rond jeugdwerking, vrijwilligers rekruteren,... Wij denken mee naar een oplossing. Maar wat Clubgrade zo uniek maakt, dat is de wetenschappelijk onderbouwde methodiek. Wij nemen iedereen in de club mee aan de tafel (bestuurders, trainers, ouders, jeugd,...) en luisteren naar elkaar. Samen met onze experts komen we niet alleen samen tot een oplossing, maar zorgen we ook voor meer gedragenheid en motivatie in de club.

Samen halen we alles uit de sportclub! Meer info: www.clubgrade.be

Duur

Deze bijscholing duurt minsten 1 uur en kan enkel fysiek doorgaan. 

Min. aantal deelnemers

Absoluut minimum: 15 deelnemers

Maximum: onbeperkt.

Praktisch

  • Lokaal met 1 pc en beamer, scherm voor de docent. 
  • Zaal voor capaciteit van 50 personen. 
  • De aanvrager zorgt voor accommodatie, ontvangst, catering en afdrukken aangeleverd lesmateriaal.
  • De aanvrager zorgt voor de promotie van de bijscholing.
  • Inschrijvingen kunnen via een online inschrijvingsformulier op de site van de Vlaamse Sportfederatie verlopen.
  • Afhandeling van facturatie in samenspraak.
  • Achteraf verstuurt de Vlaamse Sportfederatie naar de aanwezigen een mail met o.a. een link naar een evaluatieformulier en info over het attest van deelname.

Kostprijs

Voor deze bijscholing hanteren we een vaste kostprijs van 450 euro.