Hoboken Mercurius Korfbal

Van Excelsheets naar een geïntegreerd online boekhoudpakket

Een familiale sfeer staat voorop bij Hoboken Mercurius Korfbalclub!
Met korfbalinitiaties voor de allerkleinsten. Een kwalitatieve jeugdopleiding. En een vlotte doorstroming van jeugdspelers naar seniorploegen. Een kleine 200 leden, tussen 5 en 75 jaar, beoefenen er hun favoriete sport.

François Van Noten is als penningmeester verantwoordelijk voor alle financiële verrichtingen binnen de korfbalclub. Zijn piekmomenten? De lidgelden én de kwartaalaangiftes.
Om de dagelijkse boekhouding efficiënt te laten verlopen, startte hij de zoektocht naar een gebruiksvriendelijk boekhoudpakket. 

Traject

Dubbel werk vermijden was één van de aandachtspunten. François: “Vroeger maakten we gebruik van 2 Excel-spreadsheets. Eentje voor de dagelijkse boekhouding en eentje voor de btw-aangiftes. Ze waren ook niet aan mekaar gekoppeld, wat het risico op fouten verhoogde.”

Alle tools in handen met Assist

"We maakten de overstap naar het boekhoudprogramma van Assist, en sindsdien bespaar ik tijd maar ook geld. Het programma is zeer gebruiksvriendelijk en je hoeft dus zeker geen boekhouder te zijn of er één in te schakelen. Ken je de rubrieken die van toepassing zijn op je sportclub? Dan is het eenvoudig om je financiën te beheren.

Het grote voordeel voor mij is dat de btw-module geïntegreerd is. Ik hoef cijfers geen 2 keer meer in te geven. In een paar klikken kan ik vanuit het programma de btw-aangiftes ook doorgeven op Intervat, de website van de overheid. En via de juiste gebruikersprofielen krijgen meerdere personen in de club nu toegang tot de data."

Afbeelding
administratie

Ging de opstart vlot? Best wel. François: "Zoals bij elk nieuw programma waarmee je start is er een leerschool waar je door moet. Assist heeft een uitgebreide online helpdesk waar je heel wat nuttige informatie kan vinden. Vond ik die niet, dan hielp onze contactpersoon bij Assist me met specifieke vragen snel op weg via mail."

Resultaat

Op weekbasis is François een 8-tal uren aan de slag als penningmeester. Door Assist en de nuttige integraties die het programma biedt, kan dat heel efficiënt. Zeker een aanrader voor andere (gemengd) btw-plichtige clubs dus!

Ook interesse? Bekijk zeker even de mogelijkheden die de samenwerking tussen Assist en de Vlaamse Sportfederatie jou als sportclub biedt.

Meer informatie ›

Assist is zeer gebruiksvriendelijk. Je hebt geen externe boekhouder meer nodig om je btw-verrichtingen aan te geven.

François Van Noten
Hoboken Mercurius Korfbalclub