Herlaad jouw sportclub

Al een jaar zitten zo’n 20.000 sportclubs op de bank. Daarom slaan de Vlaamse Sportfederatie, Sport Vlaanderen en de Vlaamse overheid de handen in elkaar om alle Vlaamse sportclubs hulp te bieden na de Covid-19 periode.

Via de campagne www.herlaadjouwsportclub.be willen we samen met coach Maarten Vangramberen de clubs 'back on track' helpen.

Samen stomen wij jouw club klaar voor de toekomst

Hieronder vind je een versterkt aanbod van webinars, financiële steun, begeleidingsprogramma's,...
Alle info en links vind je op één pagina om jouw sportclub opnieuw te herladen. Het aanbod blijft groeien, waardoor we jou steeds beter en vollediger kunnen bijstaan.

 

Afbeelding
Maarten HJS

Herlaadagenda

Webinars 'Clubbinding'

Dat een sportclub drijft op zijn vrijwilligers, kunnen we niet genoeg benadrukken. Het menselijk kapitaal van je sporters en hun entourage is van onschatbare waarde.

Op 26 oktober gingen we van start met onze webinars rond Clubbinding. Tine Van Bossuyt gaf de aftrap en gaf jullie de basisbeginselen van clubbinding mee.

Aan de hand van enkele eye-openers verwezen we je vrijblijvend door naar thema’s die we in de daaropvolgende webinars zullen uitdiepen.

Op die manier volg jij de webinars die je zelf voor je sportclub belangrijk acht en kan je meteen met de belangrijkste info aan de slag.

 

 

om deze video te bekijken.

TIP! Ben je geprikkeld om meer te weten? Dan laten we je los op het verdiepende aanbod.

Bekijk het allemaal op deze pagina › 

Webinars 'Meer sponsors met minder moeite'

Uit de Clubscan werd al duidelijk dat sponsoring een thema is waar jullie als sportclubs hulp bij kunnen gebruiken. We gaven al enkele voorzetten die jullie enthousiast binnenkopten. Maar de match is nog niet gespeeld. 

Wil jij je club financieel verder helpen en sponsoring binnen je vereniging een boost geven? Via 5 interactieve digitale bijeenkomsten helpt Peter Van Baak van SponsorVisie je op weg naar een effectief en duurzaam sponsorbeleid.

TIP! We bieden nog meer gratis begeleiding rond sponsoring, helemaal op maat van jouw club.

Bekijk het allemaal op deze pagina ›

Persoonlijke begeleiding 

Corona krijgt de sportclubs niet klein. Dat is duidelijk. Maar sommige hebben wel een stevige duw gekregen.

Heb je als sportclub moeite met een specifiek thema?  Geraak je er zelf niet aan uit? Laat je dan persoonlijk én gratis begeleiden door een expert vanuit de Vlaamse Sportfederatie. We zetten je terug op de goeie weg. 

Wij hebben intussen een stevig aanbod uitgewerkt voor jouw sportclub. Klik even door voor meer informatie en inschrijven.

Tools voor doe-het-zelvers 

Ga je liever zelf aan de slag? Geen probleem!

Wij plaatsen hier bruikbare documenten en handige tools waar je gemakkelijk mee kan werken binnen de sportclub. Deze tools kunnen zowel op zichzelf staan als gekoppeld worden aan webinars en begeleidingen.

Vragen of problemen? Geef ons maar een seintje via info@herlaadjouwsportclub.be.

Thema  Beschikbare tools
Boekhouding

Financieel plan (voor enkelvoudige & dubbele boekhouding)

Beleid

Creatief probleemoplossend denken in jouw sportclub

Financiering

Uitgiftevoorwaarden obligatielening

Winwinlening

  • Stappenplan
  • Informatienota
  • Template kredietgevers
  • Aangifte roerende voorheffing
Sponsoring

Modelovereenkomst

Sponsortoolkit

Clubbinding

Tool externe communicatiestrategie

Tool interne clubcommunicatie

Bekijk hier de clubscanresultaten 

Een tijdje geleden vroegen we aan de sportclubs om de clubscan in te vullen. En dat was een schot in de roos! Maar liefst 700 andere sportclubs deden de afgelopen weken de Clubscan, bedankt iedereen! Wij gingen meteen met alle antwoorden aan de slag. Ook benieuwd? 

Coach Maarten analyseerde en kwam tot deze resultaten: 

 

Afbeelding
ijshockey jeugdsport
Een tevreden club!
IJshockeyclub Antwerp Phantoms viel stil tijdens de lockdown. De vrijgekomen tijd werd positief gebruikt om alles grondig te herbekijken. Mét Herlaad Jouw Sportclub als motor!

Meer over de campagne 

Met de campagne Herlaadjouwsportclub.be richten we ons vooral op 2 pijlers binnen de sportclub. Tijdens de campagne wordt het gratis ondersteuningsaanbod hier volledig op uitgewerkt. 

1. Centen zijn belangrijk

Corona heeft de sportclubs hier hard getroffen. Geen inkomsten meer uit de kantine, sponsors die hun engagement pauzeren of beëindigen, eetfestijnen en andere evenementen die niet mogen plaatsvinden,... Door het wegvallen van heel wat inkomstenbronnen stevenen veel clubs af op donkerrode cijfers, tijdelijke liquiditeitsproblemen of de nood om inkomstenbronnen te herbekijken.

Tijdens de campagne richten wij ons op thema's zoals alternatieve financiering, subsidies, boekhouding,... Wij maken je wegwijs en kijken samen wat de mogelijkheden zijn voor je club.

2. Clubs willen groeien en verbeteren

'Wat na corona? Dan doen we beter natuurlijk!' Onze sportclubs zijn positief ingesteld. Dat wijst onderzoek uit onze clubscan.

Maar hoe blijft je sportclub zich onderscheiden van de andere verenigingen? Hoe ontwikkel je een visie om je clubbeleid op langere termijn uit te werken? Hoe blijft je club betrokkenheid creëren bij al je stakeholders? Dit zijn grote uitdagingen wanneer het sociale weefsel in je club onder druk komt te staan. Blijven verbinden is dé uitdaging. Door de nodige creativiteit aan te boren, ontgin je het beste uit je sportclub en kan je deze uitdagingen wendbaar aangaan.

Bekijk hier de video met coach Maarten

Samenwerking met Clubgrade

Alle Clubgrade projecten zullen dit jaar tegen een sterk verminderd tarief aangeboden worden in het kader van Herlaad jouw sportclub. Heb je reeds betaald voor een aankomend Clubgrade traject? Geen nood, dit kan terugbetaald worden of later gebruikt worden voor begeleidingen, opleidingen...

Meer info over het verschil tussen Clubgrade en Herlaad jouw sportclub vind je hier of via info@clubgrade.be

Contact

Heb je vragen of meer informatie nodig?
Contacteer Klaas Siemoens of klaas@vlaamsesportfederatie.be of 09 396 80 60.

Afbeelding
Klaas Siemoens

 

De Vlaamse Sportfederatie zit in een nieuw jasje!
Zelfde team, zelfde spirit, zelfde ondersteuning.
Voor sportfederaties én voor sportclubs (vroeger ‘Dynamo Project’).
Vanaf nu onder één naam: de Vlaamse Sportfederatie.
One team!

Afbeelding
Vlaamse Sportfederatie