Clubgrade: Joris aan het woord

Afbeelding
Clubgrade

Handbalvereniging Arena - Joris Peijenburg

Wij hebben met Clubgrade op twee trajecten gewerkt: online communicatie en ledenwerving. Maar ook aan ons vrijwilligersbeleid willen we schaven. Naar mijn gevoel zitten we ongeveer halverwege.

Toch zijn we nu al heel enthousiast over de tools en inzichten die Clubgrade ons aangereikt heeft.

Zo dachten wij aanvankelijk dat we als club geen samenhang of visie konden voorschotelen. Maar onze Clubgrade-begeleider merkte op dat we net wél een hele duidelijke identiteit hebben. “Jullie zijn een familiesportclub”, zei ze. En ze had helemaal gelijk!

Daarnaast heeft Clubgrade ook een positieve draai gegeven aan onze relatie met de gemeente.

We nodigden de schepen van sport uit voor onze tafelgesprekken en tegen alle verwachtingen in kwam hij nog opdagen ook. Zo heeft de gemeente ons leren kennen als een gemotiveerde club die wil groeien en zichzelf op alle vlakken wil verbeteren. Dat heeft onze samenwerking enorm geholpen.

Toch was gemotiveerd en betrokken blijven niet altijd even makkelijk tijdens de lastige Coronatijden. Al helemaal niet omdat veel van de onze gesprekken en workshops online moesten verlopen. Dat was een hele uitdaging, voor ons én voor Clubgrade zelf. Het is dankzij hun vastberadenheid dat we ondanks de situatie veel aan onze Clubgrade hebben gehad. Als het nu al lukt, dan werkt het zeker in een positiever klimaat!

Afbeelding
handbal clubgrade

Clubgrade heeft een positieve draai gegeven aan onze relatie met de gemeente.

Joris Peijnenburg
HV Arena