Clubgrade: Jan aan het woord

Afbeelding
Clubgrade

Korfbalclub AGO - Jan De Roeck

Onze ervaring met Clubgrade was heel positief. Dit kunnen we elke sportclub aanraden! Het zet aan tot nadenken en introspectie en brengt naast the usual suspects ook mensen op de been waarvan je het niet verwachtte.

Onze club bestaat intussen bijna 40 jaar, dus het werd wel eens tijd om onze werking onder de loep te nemen. Tijdens die 40 jaar hebben we lange periodes geen eigen kantine gehad, waardoor onze financiële structuur afwijkt van die van de meeste sportclubs in Vlaanderen. En hoewel we trots zijn dat ons dat gelukt is, stond een kantine toch hoog op onze verlanglijst. Dat was dan ook onze eerste vraag aan Clubgrade. Maar zoals dat vaker gebeurt, bracht de ene vraag de andere mee. Uiteindelijk werd onze clubvraag: hoe kunnen we de samenhang van onze club verbeteren? Zowel met als zonder kantine, dus.

Betrokkenheid creëren middenin een gezondheidscrisis bleek een extra uitdaging. Maar samen met Clubgrade is ons dat wel gelukt. Er kwamen 3 aparte actiepunten bovendrijven: externe communicatie, het stimuleren van vrijwilligers en de betrokkenheid boosten van jeugdspelers. Voor deze thema’s richtten we drie actiecomités op, die allemaal al heel wat vooruitgang boekten. Het was ook een les in loslaten en vertrouwen hebben in je vrijwilligers.

We hebben het allemaal wat op ons af laten komen, maar hebben er veel meer uitgehaald dan we aanvankelijk verwachtten. Het enthousiasme en de zin voor initiatief van verschillende mensen heeft mij aangenaam verrast. Al blijft er wel altijd nood aan iemand die het project trekt binnen de club.

Eén van de grootste voordelen aan het werken met een externe partner zoals Clubgrade is dat het voor meer discipline zorgt. Je ‘moet’ wel komen opdagen en vooruitgang boeken, want anderen helpen je ermee. Die extra stimulans is vaak nét wat je nodig hebt om er helemaal voor te gaan.

Afbeelding
Jan de Roeck_AGO Korfbal

Onze ervaring met Clubgrade was heel positief. Dit kunnen we elke sportclub aanraden! Het zet aan tot introspectie en brengt mensen op de been waarvan je het niet meteen verwachtte. De extra stimulans van een externe partner is soms nét wat je nodig hebt. Wij hebben er alvast veel van opgestoken!

Jan De Roeck
Korbalclub AGO