Clubgrade: Gino aan het woord

Afbeelding
Clubgrade

Saigen Ju Jitsu & Tai Jutsu - Gino De Geest

Veel clubs zouden baat hebben bij een Clubgrade. Maar dan moeten ze er ook wel de nodige tijd en energie in investeren, want je moet zelf als club bereid zijn om de juiste stappen te zetten. Gelukkig zat dat bij ons wel goed. We wisten vanuit ons kernbestuur waar onze zwaktes lagen en wilden daar ook oprecht iets aan veranderen. Zowel onze vrijwilligerswerking als ons sponsorbeleid was aan herziening toe, dat kwam al bij het eerste tafelgesprek naar boven. Dat werden dus onze focuspunten in het hele proces.

Aanvankelijk stonden we nochtans wel wat sceptisch tegenover de veranderingen die Clubgrade teweeg zou kunnen brengen. Maar het contact met de Clubgrade-begeleiders verliep zo vlot, dat we onze twijfels al snel konden laten varen. Intussen hebben we veel geleerd over het motiveren en begeleiden van vrijwilligers én ook over het delegeren van taken.

Dat laatste was zeker niet altijd makkelijk, want ik was heel gewoon van (te) veel taken op mij te nemen. Maar ik heb ingezien dat het belangrijk is om mensen vertrouwen te geven en ook gemerkt dat de overgrote meerderheid dat vertrouwen ook verdient en mooi werk levert.

Dankzij Clubgrade kennen wij dus onze vrijwilligers beter, maar ook zij begrijpen nu waar de club voor staat en wat er van hen verwacht wordt. Het is echt een win-win.

 

Daarnaast hebben we ook waardevolle contacten met andere sportclubs overgehouden aan onze Clubgrade. Het verraste me oprecht hoeveel clubs met dezelfde problemen worstelen en hoe graag we elkaar ook willen helpen. Er is nog veel werk aan de winkel, maar nu is onze club future-proof.

Afbeelding
Saigen Clubgrade

Er is nog veel werk aan de winkel, maar dankzij Clubgrade is onze club future-proof.

Gino De Geest
Saigen