Een btw-nummer aanvragen

Financiën
Btw
Sportclubs

Verricht jouw sportclub btw-belastbare activiteiten, dan ben je verplicht om een btw-nummer aan te vragen bij het lokale btw-kantoor. Kan je dat op elk moment doen? 

Inderdaad! Je hoeft niet te wachten op een nieuw kalenderjaar om je btw-nummer te activeren. Dat gebeurt namelijk wanneer je het formulier 604 A (zie download onderaan deze pagina) indient. Zij houden je op de hoogte wanneer de aanvraag succesvol is afgerond.

Je kan het formulier indienen via je boekhouder of via een erkend ondernemersloket. Sinds kort is het ook mogelijk om de aanvraag digitaal in te dienen. Dit doe je online via MyMinfin.

Je btw-nummer zal je moeten vermelden op alle facturen van je sportclub. Zowel op de facturen die je ontvangt als de facturen die je als sportclub zelf uitreikt. Breng dus tijdig je leveranciers op de hoogte van de activering van je btw-nummer.

Afbeelding
vrouw met wakeboard onder de arm

Wat bij een bestaande club?

Als je club al een tijdje bestaat, heb je al een ondernemingsnummer. Wordt je binnenkort gemengd btw-plichtig of wil je de vrijstellingsregeling voor kleine ondernemers aanvragen? Dan maak je gebruik van formulier 604B.

Download

Ook interessant
Financiën
Btw
Veel sportclubbestuurders gaan ervan uit dat hun sportclub niets met btw te maken heeft. Maar niets is minder waar.
Financiën
Voor gemengde en gewone btw-plichtige sportclubs lopen de btw-formaliteiten gelijk. Wat moet je precies doen?
Financiën
Sportclubs organiseren activiteiten om extra geld in de clubkas te brengen. Hoe zit het met de btw op die ...