Verhoog de spelregelkennis in je sport

Officials
Sportclubs
Sportfederaties

Verbeter de spelregelkennis in je sport of binnen je club. Dit kan niet alleen bij de officials zelf, maar ook bij ouders, spelers... We delen hier tips en good practices uit verschillende sporttakken.

1. Focus op wedstrijdsituaties

Maak de opleidingsinhouden in de cursussen omtrent spelregels steeds zo aantrekkelijk mogelijk, door te focussen op het toepassen ervan in wedstrijdsituaties.

2. Spelreglement in korte versie

Bied aan sporters, trainers, ouders (en kandidaat officials) een spelreglement in verkorte vorm aan. Dit kan je via een filmpje, een samenvatting, een quiz...doen.

Afbeelding
taekwondo jeugd

3. Leuke tool 

Maak een leuke tool om jonge sporters hun spelregelkennis te testen. Zo kan je ook aan talentdetectie doen om jongeren aan te spreken om official te worden. 

4. Test op regelmatige basis

Organiseer op regelmatige basis een examen of test voor officials om kennis van de spelregels te verhogen en up-to-date te houden. Deze vorm van opleiding wordt door verschillende federaties toegepast en zorgt ervoor dat de officials zich blijven bijscholen.

5. Communiceer duidelijk

Bij aanpassingen van spelregels en/of nieuwe spelvormen, communiceer de nieuwe spelregels duidelijk en aantrekkelijk. Dit kan je via filmpjes, visuals, bijscholingen doen.

Ook interessant
Officials
Inzetten op je officialbeleid? We ondersteunen graag met tips en inspiratie.
Officials
Het aantrekken en opleiden van nieuwe scheidsrechters, juryleden en wedstrijdleiders is een pijnpunt voor vele ...
Officials
Officials (scheidsrechters, juryleden...) zijn broodnodig binnen de sport. Eenmaal je officials aan boord hebt ...