Gedeeld personeel

Er werken heel wat professionele medewerkers binnen de sportfederaties. Zij zorgen voor de dagelijkse werking van de federatie en een goeie begeleiding van de clubs. 

Investeren in personeel is dus broodnodig. Maar dikwijls ontbreekt het je aan tijd en middelen.

Maak taken efficiënter​, ontlast je werknemers, geef ze doorgroeimogelijkheden en professionaliseer je team. Via Shared services.

Afbeelding
highfive bij een overwinning

Waar heb jij nood aan? Doe de test

Shared services to the rescue. Aan de hand van enkele korte vraagjes weet je hoe wij jou kunnen helpen. 

Ik doe de test ›

Heb je handen te kort binnen jouw federatie? Doe een beroep op een expert.

Sportfederatiemedewerkers houden dikwijls alle ballen in de lucht binnen hun takenpakket. Maar té veel en té complex om alleen te doen. Wij zorgen voor versterking binnen jouw federatie.

Als sportfederatie kun je bij ons een beroep doen op werknemers die gespecialiseerd zijn in hun vak. Heb je tijd te kort om al jouw taken af vinken? Of is er een specifiek probleem? Wij sturen een medewerker met het gepaste profiel op je af. De expert verlicht jouw takenpakket en zorgt ervoor dat je efficiënter kan werken. 

Laat jouw medewerkers bij- of omscholen. 

Anderzijds kun je voldoende krachten en kennis in-house hebben. Je hebt goeie krachten, maar je wil ze natuurlijk niet graag zien vertrekken door te weinig uitdaging of doorgroeimogelijkheden. Al eens gedacht om je werknemers te laten specialiseren of doorgroeien in een bepaald vak? 

Je kunt ze ook tijdelijk, gedeeltelijk of structureel inzetten in andere federaties. Geef jouw medewerkers dus een nieuwe uitdaging of laat ze bijscholen dankzij Shared services. Ze zullen je dankbaar zijn. 

  We werken met gedeeld personeel

  Bij Shared services werken we aan het principe 'gedeeld personeel'. Wat houdt dat in? Wel letterlijk, wij willen het personeel in de sector delen.

  Hoe gaan we te werk?

  We benaderen deze opportuniteit vanuit 2 sporen.

  • Delen van een medewerker tussen 2 of meerdere sportfederaties
  • Aanleggen van een pool van medewerkers

  De gedeelde medewerker

  De meest pure vorm van samenwerking: 1 personeelslid, 2 of meer federaties. 

  Als sportfederatie zoeken we als maar vaker een gemotiveerde duizendpoot met administratieve, sporttechnische, communicatieve en liefst ook grafische capaciteiten. Herkenbaar? Zeker!

  Maar is dat wel nodig? Zet je niet beter iemand vol in op zijn interesses en sterkste capaciteiten?
  Niet realistisch, horen we je denken. Akkoord. Een extra voltijdse administratieve kracht, een extra voltijdse sporttechnische kracht en een extra voltijdse communicatie-expert past niet binnen het budget beschikbaar voor 1 nieuwe VTE.

  Maar wat als je dat profiel kan delen met andere sportfederaties? Een expert per thema én binnen het beschikbare budget? Ook overtuigd? Laat je snel horen of ga in dialoog met elkaar.

  Wij helpen je met de praktische opzet.

  De pool

  • Shared services wil een pool van medewerkers aanleggen die gedeeltelijk, tijdelijk of structureel aan de slag kunnen bij sportfederaties. Dit kan een externe expert zijn, een medewerker vanuit een sportfederatie die zich al dan niet laat bijscholen of een nieuwe kracht.
  • Als sportfederaties bij ons aankloppen met een vraag naar personeelsondersteuning, kijken we in onze pool van medewerkers.
   • Hebben we iemand in onze pool? Dan maken we gauw een match!
   • Niemand in de pool? Dan plaatsen we de nood in de pool of polsen we bij Sportwerk Vlaanderen. Bij voldoende vraag (vanaf 2 sportfederaties) bekijken we een flexibele centrale aanwerving. 

  Door het aanleggen van een pool kunnen we direct the right man or woman on the spot plaatsen. Een gespecialiseerde & gemotiveerde medewerker met veel kennis over de sport(federatie)sector. Die focust op wat echt belangrijk is. Geen lange opleiding nodig, maar direct inzetbaar. Handig toch?

  Extra proeftuinvoordelen

  Interesse om te starten? Wij ook! Daarom ondersteunen wij enkele proeftuinprojecten.