Vluchtelingen in de sportclub

Sportparticipatie
Leden aantrekken
Sportclubs
Sportfederaties

Beweeg- en sportactiviteiten kunnen een enorme meerwaarde betekenen voor vluchtelingen. Een zinvolle vrijetijdsbesteding. De verveling breken tijdens het verblijf in een opvangcentrum. Of een opstap om betrokken te raken bij de lokale gemeenschap! Sport kan vluchtelingen helpen om zich goed te voelen in hun vel.

Deelnemen aan je sportaanbod

Laten we daarom met z'n allen drempels wegnemen, zodat vluchtelingen het plezier van sport kunnen beleven. We weten als sportaanbieders zeer goed hoe waardevol sport kan zijn.

Sport Vlaanderen, de Vlaamse Sportfederatie, het Netwerk Lokaal Sportbeleid en het Agentschap Integratie en Inburgering werkten samen aan een overzicht van de belangrijkste informatie over sport en vluchtelingen, aangepast aan de huidige situatie voor personen die Oekraïne ontvluchtten, maar ook breder van toepassing op alle in België verblijvende vluchtelingen.

Je komt meer te weten over de inschrijving in je sportclub, de verzekering, de terugbetaling van medische kosten bij een sportongeval, enz.

Afbeelding
Gesprek

Heb je een dringende vraag waar je geen antwoord op vindt?

Neem dan contact via vluchtelingen@sport.vlaanderen, het centrale contactpunt voor de sportsector. Zij beantwoorden je vraag of verwijzen je door naar de juiste instantie.

Afbeelding
twee vrouwen joggen samen
Sport en vluchtelingen
Een overzicht van de belangrijkste informatie voor de sportsector
Ook interessant
Sportparticipatie
Je hebt hard gewerkt aan een gedifferentieerd sportaanbod, zodat iedereen zich welkom voelt in je club? Of je ...
Sportparticipatie
Sporters die mogen meedenken over het hoe-en-waarom van je clubwerking zullen minder snel de club verlaten ...
Sportparticipatie
Wil jij jongeren meer betrekken bij je clubwerking? Geef tieners een stem en je voorkomt drop-out!