Vluchtelingen in de sportclub

Sportparticipatie
Sportclubs
Sportfederaties

Beweeg- en sportactiviteiten kunnen een enorme meerwaarde betekenen voor vluchtelingen. Het kan een zinvolle vrijetijdsbesteding betekenen of de verveling tijdens het verblijf in een opvangcentrum breken. Het kan een opstap betekenen om betrokken te raken bij de lokale gemeenschap en zich goed te voelen in hun vel.

We weten als sportsector zeer goed hoe waardevol sport kan zijn. Laten we met z'n allen drempels wegnemen opdat vluchtelingen het plezier van sport kunnen beleven.

Hoe laat je vluchtelingen deelnemen aan je sportaanbod

Sport Vlaanderen, de Vlaamse Sportfederatie, het Netwerk Lokaal Sportbeleid en het Agentschap Integratie en Inburgering slaan de handen in elkaar. We bieden je een overzicht van de belangrijkste informatie over sport en vluchtelingen, aangepast aan de huidige situatie voor personen die Oekraïne ontvluchtten, maar ook breder van toepassing op alle in België verblijvende vluchtelingen.

Afbeelding
twee vrouwen joggen samen
Sport en vluchtelingen
Een overzicht van de belangrijkste informatie voor de sportsector

Heb je een dringende vraag waar je geen antwoord op vindt?

Neem dan contact via vluchtelingen@sport.vlaanderen, het centrale contactpunt voor de sportsector. Zij beantwoorden je vraag of verwijzen je door naar de juiste instantie.

Ook interessant
Sportparticipatie
Hoe kan je participatiedrempels wegwerken?
Sportparticipatie
Ga aan de slag met onze tools, en maak je sport toegankelijker.
Sportclubondersteuning
Is onze sportclubondersteuning een schot in de roos?